r
Nosalty Logó

Csalántekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csakegygourmet
Csalántekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    197 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    3820 micro
Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3533.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    770 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1989 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    7640 micro
Összesen 1033 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3321 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A frissen hajtott csalánlevelek felső 1,5 centiméteres hajtását gyűjtjük virágzás előtt (tavasszal, vagy később is olyan helyről, ahol a kaszálás után nem volt lehetősége elvirágozni).
  2. Csalánt megfonnyasztjuk kevés vízzel.
  3. Botmixerrel vagy mixerben homogenizáljuk a tojásokat, sajtot, hagymát, olajat, szárított paradicsomot a konyhakész csalánnal.
  4. Sütőpapírra öntjük és vékonyan elegyengetjük (kb. 0,3-0,5 cm vastagságúra). 150 C fokon kb. 30 perc alatt ujjpróbával ruganyos lesz.
  5. Elkészítjük a kívánt ízesítésű joghurtos szószokat hozzá. Pl.: dió+napraforgómag, kurkuma+curry+kömény, pirospaprika+bors+sörélesztőpehely.
  6. A kihűlt csalántésztára kenjük vékonyan, majd kb. 3 cm-es csíkokra vágva feltekerjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 239
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csalántekercs
csakegygourmet 72 recept

Amióta felfedeztem a csalánt, nem használok spenótot. Beltartalmi és ízértékük azonos. A képen látható tészta töredezések feltételezésem szerint az eredeti recept (5 db) által megadott tojásszám csökkentése, illetve a vastagabb tészta okán keletkeztek. Eredeti recept: https://cookpad.com/ke/recipes/4907987-spinach-and-garlic-yogurt-rolls

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili