r
Nosalty Logó

Citromos, olívás, fokhagymás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Citromos, olívás, fokhagymás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 625 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    172.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5814.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    3700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    895.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 2495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkelevest felforraljuk és hozzátesszük a fokhagymát, és 20 percig lassú tűzön főzzük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, valamint az olívaolajt, és a csirkét mindkét oldalán aranyszínűre sütjük. A húst közben enyhén megsózzuk. A sütést követően a csirkét egy cseréptálba helyezzük el.
  3. Leszűrjük a levest. A fokhagymát és a meghámozott, felszeletelt citromot és az olívabogyót a húsra helyezzük.
  4. A serpenyőben - amibe a húst sütöttük- lévő visszamaradt vajra szórjuk a lisztet, és 1 percig kevergetés mellett főzzük, majd felöntjük a fehérborral. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a húslevest is. Addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik (5-7 perc),borsozzuk.
  5. A szószt ráöntjük a húsra, a tálat lefedjük. Előmelegített sütőben (190 °C, alsó-felső sütés) 1 órát sütjük. Friss bazsalikommal megszórjuk. Krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 43441
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a spanyol, illetve olasz konyhában is megtalálható. A cserépedényben való sütést szeretem, mert a hús nagyon puhára sül anélkül, hogy kiszáradna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk