Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cigánypecsenye 2.

Cigánypecsenye 2.
Cigánypecsenye 2.
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük. Porhanyós és nagyon finom ízű hús lesz belőle. Visszatérő étel nálunk, a férjem vegyes körettel, a csemeték valamilyen krumplival szeretik a legjobban. Most tepsis, fűszeres burgonya és rizsköret volt hozzá.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon jól illik hozzá minden savanyúság (én a házira esküszöm), de bármilyen zöldsalátával vagy párolt zöldséggel is szuper.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket mosás után leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, kis időre félretesszük.
  2. A szalonnaszeleteket beirdaljuk, kb. fél centinként mélyebben, hogy szépen kinyíljanak, és az olajban kisütjük. Félretesszük, és a visszamaradt zsiradékban elősütjük a hússzeleteket.
  3. Tepsibe egymás mellé helyezzük őket, utánaízesítünk egy kis ételízesítővel, majorannával. Vékony karikákban rágyaluljuk a fokhagyma felét, a hagymát és a paprikát. Rálocsoljuk a maradék zsiradékot, és lefedve 180-200 fokos sütőben sütjük kb. 1 órát. Közben egyszer megforgatjuk a szeleteket.
  4. Levesszük a fóliát, minden szeletre egyenletesen elkenjük a zúzott fokhagymát, meglocsoljuk a forró pecsenyelével (ne zöldüljön meg a fokhagyma), és így pirítjuk még pár percig, hogy szép pirosas színt kapjon.
  5. A szalonnataréjok végét pirospaprikába mártjuk, és minden szelet húshoz kínálunk egyet-egyet.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 123 125
elküldve: 28
receptkönyvben: 905
elkészítve: 46/58
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szalonnás cigánypecsenye, sült tarjaszeletek, szalonnataréjjal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

izzzyke
izzi / izzzyke Sun, 2013-11-10 09:22

Nagyon jól hangzik a recept és a sok jó hozzászólás. Páromnak ma csinálok először ilyet, meg amúgy is először, remélem jól fog sikerülni :))

kisfiam
kisfiam Thu, 2013-08-22 18:04

Jó recept! A fokhagyma, csak akkor zöldül meg, ha rosszabb minőségű kínai.

honey1
honey1 Mon, 2012-01-23 12:31

Elkészítettem tegnap ebédre. Először karajból akartam, de aztán mégiscsak a tarja lett. Jó döntés volt. Nagyon finom lett. Az ételízesítőt lehagytam (én nem használom). Köretnek burgonyát főztem hozzá, majd amikor megfőtt 4-be vágtam és a forró sütőben megsütöttem pirosra úgy, hogy közben meglocsoltam a hús szaftjával. Nyami...

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2012-01-26 19:39

Kedves honey1!
Nagyon örülök a sikernek.:) Az ételízesítő persze nem szentírás és nem is feltétlenül kell, főleg aki nem szereti. Mi szeretjük az ízét...:)
A köret is nagyon jó ötlet és nagyon étvágygerjesztően hangzik. Ezt én is kipróbálom legközelebb, köszi a jó tippet. :)
Üdv.: Éva

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sat, 2011-11-26 14:23

Szia!
Nagyon jó recept, nem bántam meg, hogy ezt válaztottam!!!Pont jó minden, ahogy le van írva!Én megfőztem kockákra vágva a krumplit és a vissza maradt zsíradékban átsütöttem, nagyon fincsi volt hozzá!Köszi a receptet!Zsóka.

Geleva
Geleva / Geleva Sun, 2011-11-27 13:24

Kedves Zsóka!
Igazán örülök, hogy Nektek is ízlett, nálunk is a kedvencek közé tartozik. Egészségetekre! :-)
A köret is nagyon jó ötlet volt.
Üdv: Éva

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-04-03 10:56

Kedves Éva!
Nagyon fincsi volt, ráadásul házi szalonnát sütöttem hozzá! :)))
Köszike és szép napot!
Edit

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2011-04-01 11:16

Szia Éva!
Ez nagyon jól néz ki, holnap elkészítem ebédre!
Üdv.Edit

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-04-01 11:24

Szia Edit!
Örülök, hogy kedvet kaptál! :-) Jó süti-főzit és jó étvágyat holnapra!
Üdv.: G. Éva

pamelie
pamelie / pamelie Fri, 2011-04-01 09:48

Geleva, ha ilyen gyönyörűen kisütött "kakastaréjt" látok, mindig összefut a nyál a számban:)

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-04-01 10:20

Kedves pamelie!
Örülök, hogy ilyen hatással voltam az ízlelőbimbóidra. :-))) - pedig ez nem is az igazi, mert csak bolti szalonnám volt itthon. :-( Házi szalonnából az igazi!!!:-)
Szép napot: G. Éva

784
sertéstarja 120 dkg
kolozsvári szalonna 30 dkg
fokhagyma 12 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
zöldpaprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0.5 tk
ételízesítő 1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint