r
Nosalty Logó

Chili con carne tillzoli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
tillzoli
Chili con carne tillzoli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1004 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2009 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    760 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1292 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 1004 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3856.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2293 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1521 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2583 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    1932 micro
Összesen 2009 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1745 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát és a lila hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát félretesszük, az majd csak később kerül bele - minél később kerül az ételbe, annál jobban érvényesül az íze szerintem. Felaprítjuk a kaliforniai paprikát is. A vörösbort kinyitjuk, és akár meg is kóstoljuk - számomra alap, hogy csak olyan borral főzök, amit amúgy is meginnék.
  2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd közepes erősségen megdinszteljük a lila hagymát, rádobjuk a babérlevelet is. Ha már üveges a hagyma, mehet hozzá a darált hús és egy kis só is. A hús levet ereszt, kevergetve addig pirítjuk, amíg a lé el nem fogy. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, és tovább pirítjuk. Hagyjuk egy kicsit lepirulni, a pörkölthöz hasonlóan. Ekkor jöhet egy löttyintés vörösbor, tovább kevergetve ismét lepirítjuk, majd újra vörösbor, újabb pirítás, egész addig, amíg elfogy a 1,5 dl vörösbor. Arra azonban figyelni kell, hogy csak éppen lepiruljon, leégni ne hagyjuk azért.
  3. Hozzáadjuk a felaprított kaliforniai paprikát, a kukoricát és a vörösbabkonzervet levével együtt, majd az összes többi hozzávalót is, beleértve a fűszereket és a fokhagymát is. Ezek után még 20-30 percet rotyogtatjuk közepes lángon, hogy kicsit összeérjenek az ízek, majd tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 797
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 12.

Ajánló

Kenyérrel, vagy akár tortilla chipsszel is lehet fogyasztani, passzol hozzá a tejföl és a savanyú chili paprika is. Kicsit megbolondíthatjuk, ha pár csepp lime- vagy citromlevet is csepegtetünk a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chili con carne tillzoli konyhájából
tillzoli 4 recept

Ízgazdag, gyors egytálétel. A fiunk a mai napon kóstolta meg először életében, és szerelem lett. :-) Mivel ő még annyira nem csípős kedvelő, ezért a bolti fűszerkeverék kilőve, mint opció. Helyette inkább picit többet tettem bele abból, amiből a fűszer is áll (paradicsom, hagyma, fokhagyma), illetve belekerültek a bolti fűszerkeverék további összetevői is figyelve arra, hogy csak neki megfelelő mértékben legyen a végeredmény csípős.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.