r
Nosalty Logó

Búrkifli Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Búrkifli Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 3818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 376 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    235.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2647.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 3818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a citromlével, de amikor már kezd hab állaga lenni, fokozatosan hozzáadjuk a kétféle cukrot is.
  2. Ezután óvatosan beleforgatjuk a 12 dkg darált diót.
  3. A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd három részre osztjuk, a diós habot egy habzsák segítségével az egyik szélére nyomjuk, a másik szélét tojássárgájával megkenjük.
  4. Ezután óvatosan feltekerjük, darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tejes tojássárgájával lekenjük, darált dióval megszórjuk.
  5. Sütés 200 fokra előmelegített sütőben, kb 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4034
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Ajánló

Tipp: a leveles tészták többféle kiszerelésben kaphatók, amit én használtam, abban 4 tömb volt, kb 40 centiméter hosszúságúra nyújtottam, és egy kicsit kiszélesítettem, 16 db lett belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Búrkifli Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Isteni finom, habkönnyű állagú, a gyerekkoromat idéző sütemény.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek