r
Nosalty Logó

Brutális csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Swampy
Brutális csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 3474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    245.1 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2902.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1670 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 3474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 275 fokra. A kapcsos tortaformát kenjük meg vajjal, hintsük meg porcukorral /és vagy kakaóval. (Én kakaóval csináltam.)
  2. A csokoládét és a vajat gőz fölött, folyamatos kevergetés melett olvasszuk fel.
  3. Kicsit hagyjuk kihűlni, mielőtt a tojást hozzáadnánk, mert összerántja.
  4. Ha kihűlt, habverővel keverjük hozzá a tojások sárgáját.
  5. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük addig, míg fényes masszát kapunk.
  6. Lassan adagolva keverjük a csokis masszába, óvatosan, ne törjük!
  7. Az egészet öntsük az előkészített formába.
  8. Süssük 40-45 percig, a hőfokot lejjebb vehetjük, ha a széle nagyon sülne (én kb 230 fok körül sütöttem). Nem lesz teljesen szilárd a közepe, vagyis itt a tűpróba nem működik, mert mindig fog rá ragadni kicsit.
  9. A tortát hagyjuk kihűlni, távolítsuk el a formát.
  10. Tálaláskor adjunk hozzá tejszínhabot. (Én ráhalmoztam a tortára, de adhatunk egy kanállal is, ha valaki nem szereti annyira a tejszínhabot.)
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 482
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 77082
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Martha Stewart oldaláról származik a recept. Nekünk nagyon ízlett. Igaz, hogy nagyon tömény, de megéri. Érdemes hozzá minőségi csokoládét választani. Én 65 %-os étcsokit használtam. Pont az íze miatt neveztem brutálisnak. :)

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek