r
Nosalty Logó

Boxty - az ír krumplipalacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Boxty - az ír krumplipalacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt burgonyát áttörjük. A nyerset lereszeljük, és tésztaszűrőbe rakjuk. Egy csipetnyi sóval elkeverjük, hagyjuk állni (15-20 percet), hogy kicsepegjen a leve.
  2. Facsarjuk ki a maradék levét a reszelt burgonyának, keverjük össze a főtt, áttört krumplival, tejjel, két nagyobb csipet sóval, a tojással, liszttel, daráljunk rá borsot. Jó sűrű, palacsintatészta állaga legyen.
  3. Közepestől kicsit kisebb lángon hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, rakjuk bele a fele vajat.
  4. Tenyérnyi méretű palacsintákat süssünk a masszából (egyszerre három fér kényelmesen a serpenyőbe, hogy könnyű legyen megfordítani). Egy oldal kb. 3-4 perc alatt pirul meg.
  5. Ebből az adagból 6 db lesz. Aki az eredeti adagot szeretné készíteni, szorozzon mindent hárommal, kivéve a tojást, abból csak egy kell, akkor is.
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 12938
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 27.

Ajánló

Feltétlen melegen fogyasszuk, mikor már kihűl, nem olyan finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

St. Patrick napja alkalmából a neten felbukkant jó néhány, számomra ismeretlen recept. Ez volt az egyik. Rögvest kipróbáltam, mert volt maradék főtt krumplim. Viszont az adagot harmadoltam, mert már volt egy igen laktató pite (sajtos, pirítós, rántotta pite) a sütőben. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

6 pékség, ahova a kovászos kenyérért messziről visszajárnak a vendégek

Manapság nem akkora szenzáció a kovászos kenyér, viszont az (igazi) pékek a nagybetűs kovászos pékárukat ma már inkább vadkovászosnak nevezik. Ennek oka, hogy a nagyüzemi termelők is meglovagolták a kovászdivatot, és csak úgy ontják a kovászosnak nevezett termékeket, amelyek sokkal inkább élesztősek, és ami nagyobb baj, gyorskelesztettek, és csak egy kis minimális kovász lapul meg bennük mutatóban. A kategória elnevezésének szankcionálása már úton van a hírek szerint, addig is nyissuk jól ki a szemünket, hogy valódi kovászossal van-e dolgunk.

Nosalty

Vigyünk bele egy kis pimaszságot – Interjú Molnár Bencével, az...

A hazai gasztronómiai sajtót egy másodperc alatt tarolta le a hír, hogy az akkor huszonnégy éves Molnár Bence, az Essencia sous chefje viszi tovább a több mint harminc éve működő Arany Kaviár konyháját. A Bocuse d’Oron Veres István commis-jaként, és önállóan is induló Molnár Bencét többek között a versenyzés során szerzett tapasztalatokról, a fogások harmóniájáról kérdeztük, de interjúnkból kiderül az is, mit jelent számára ez a két szó: jó étel.

Kormos Lili

Ezt főzheted – 30 étel júniusra, a ti legszebb nyári...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most a júniusi, nyár eleji finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty