Borsos-mustáros ragu tejfölösen recept

Borsos-mustáros ragu tejfölösen
Borsos-mustáros ragu tejfölösen
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám találta ki a receptet.  Bár évekkel később láttuk, amikor a tévében elkészítették, nekem akkor is anyukám receptje marad. :) Én durum tésztával készítettem el, de szerintem rizzsel is biztosan jó, aki nem szeretné tésztával enni. :) Jó étvágyat hozzá! :)

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pecsenye, mustáros sertéssült
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük pirítani, majd hozzáadunk 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és egy csipet sót.
  2. Ha a hagyma már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csíkokra vagy kockára vágott húst, és lepirítjuk. (Természetesen csirkehúsból is el lehet készíteni.)
  3. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a borsot, a babérlevelet, a mustárt, valamint 2 gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval, vagy reszelőn belereszelünk, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a húst. (A borsot ki mennyire szereti, ízlés szerint, de azért egy csipetnél többet adjunk hozzá, mivel ennek az ételnek ez adja az egyik fő ízét.)
  4. Amíg a hús meg nem fő, a vizet apránként pótoljuk. Ne adjunk hozzá egyszerre sok vizet, mert akkor nem lesz jó a zaftja.
  5. Ha a hús megfőtt, a tejfölt egy kis tálkába/bögrébe tesszük, és a ragu levéből adagolunk hozzá, elkeverjük, majd beleöntjük a raguba. Még kb. 5 percig hagyjuk főni, ha nem elég sűrű a zaftja, kb. 1 teáskanál liszttel tovább sűríthetjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 2 759
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kné Edina

Mióta szakács: 2016.11.23.
3 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

384