Borsóleves magyarosan recept

Borsóleves magyarosan
Borsóleves magyarosan
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leveshez lehet még készíteni 1 tojásból, 1 kávéskanál sóból és annyi lisztből, amennyit felvesz, kevés nokedlinek valót (víz nélkül). Miután a leves megfőtt, kis teáskanállal bele tudjuk szaggatni, kb. 5 perc főzés elég is neki.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsóleves, zöldborsóleves, magyaros borsóleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket.
  2. Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni.
  3. Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát.
  4. Pároljuk még kb. 5 percig, és rárakjuk a 2 ek teljes kiőrlésű lisztet (lehet sima finomlisztből is). Aranysárgára pirítjuk, és a végén hozzáadjuk az 1 tk pirospaprikát. Ha a pirospaprika rákerült, akkor 1-2 mozdulattal összekeverjük, és felöntjük 2,5-3 l vízzel.
  5. Ízesítjük sóval és cukorral. Petrezselyem zöldet adunk hozzá, lehet apróra vágva is belerakni, de egyben az egész csokrot is.
  6. Kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A végén pedig lehet hozzászaggatni apró nokedliket.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 265
össznézettség: 84 100
elküldve: 1
receptkönyvben: 157
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

317