r
Nosalty Logó

Bodzavirágos palacsinta narancsdzsemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bodzavirágos palacsinta narancsdzsemmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsinta tésztájához

A palacsinták megkenéséhez

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsinta tésztájához

A palacsinták megkenéséhez

Összesen 2032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsinta tésztájához

A palacsinták megkenéséhez

Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 2032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A palacsinta tésztájához

A palacsinták megkenéséhez

Elkészítés

A palacsinta tésztájához

  1. A bodzavirágot gyengén lezuhanyozzuk, vigyázva, hogy ne törjük le a virágokat.
  2. A virágon kívül a palacsintatészta egyéb hozzávalaóit összekavarjuk alaposan egy tálban, használhatunk robotgépet is.
  3. A bodzavirágfészekről egy ollóval lenyírjuk az apró virágokat, a pici zöld szárak maradhatnak nyugodtan, csak a nagyobb vastag szárakat távolítsuk el.
  4. A levágott virágocskákat beleszórjuk a palacsintatésztába, és kézzel összekavarjuk.
  5. Szokásos módon kisütjük a palacsintákat, érdemes kicsit vigyázni, mert a palacsinta második oldalán a virágok hajlamosak egy kicsit jobban megsülni.
  6. A kisült palacsintákat ízlés szerint megkenjük narancsdzsemmel, negyedekbe hajtjuk, meszórjuk vaníliás porcukorral, és tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 16227
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 04.

Ajánló

Fogyaszthatjuk baracklekvárral is a palacsintákat, és természetesen érdemes egyéb lekvárral is kísérletezni. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rövid időn belül ismét palacsintarecepttel jelentkezünk ugyan, de nem tudtam megállni, hogy ne készítsem el ezt a finomságot, amikor megláttam a házunkhoz közeli bodzabokron frissen kinyíló, vajfehér, illatos virágokat. Remélem, nem veszi zokon senki!

Hozzávalók

A palacsinta tésztájához

A palacsinták megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!