r
Nosalty Logó

Barackos joghurtmousse málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Barackos joghurtmousse málnával
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A moussehoz:

A málnához:

Összesen 237 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A moussehoz:

A málnához:

Összesen 1419 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A moussehoz:

A málnához:

Összesen 108 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 237 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1039.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    3781 micro
  • β-crypt
    434 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 1419 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A moussehoz:

A málnához:

Elkészítés

A moussehoz:

  1. 6 db kb. 300 ml űrtartalmú poharat kb. 1 órára beteszünk a fagyasztóba.
  2. A moussehoz: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. 250 g barackot durvára vágunk, a maradékot félretesszük.
  3. A durvára vágott barackot a narancslével pürésítjük, és elkeverjük a joghurttal.
  4. A citromlevet felmelegítjük, a kicsavart zselatint felolvasztjuk a meleg citromlében. A barackos massza 1/3-át a zselatinhoz keverjük, majd ezt a maradék barackos masszához keverjük. Hidegre tesszük. A megmaradt 100 g barackot pürésítjük, a pürét nyomózsákba tesszük.
  5. A kemény habbá vert tejszínt a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  6. A fagyasztóból kivett poharak falát a barackpürével díszítjük. A mousset elosszuk a poharakba, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  7. A málnához: A málnát elkeverjük a porcukorral és a narancslével, kb. 20 percet állni hagyjuk, majd a krémre osztjuk, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1386
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekünk így tökéletes volt, de aki édesebben szereti, ízesítheti a barackpürével elkevert joghurtot ízlés szerint porcukorral.

Hozzávalók

A moussehoz:

A málnához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek