r
Nosalty Logó

Barackízű joghurtos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackízű joghurtos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Máz

Összesen 737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Máz

Összesen 2946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Máz

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1817.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 2946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Máz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Minden alapanyagot megfelezünk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a meleg vizet, és tovább keverjük.
  2. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt, 24x16 cm-es tepsibe tesszük a masszát, és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Ezt még egyszer megismételjük. Vagy süthettek egy 4 tojásos piskótalapot is, és félbevágjuk.

Hozzávalók a krémhez

  1. A joghurtból 1 dl-t langyosra felmelegítünk, és elkeverjük benne a zselatint, majd hozzáöntjük a többi joghurthoz, és hűtőbe tesszük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a joghurtos krémet. Jól összedolgozzuk.
  3. A már kihűlt piskótalapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, amire rákenjük a krém másik felét.
  4. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek. olajjal. Kicsit hagyjuk kihűlni, és rásimítjuk a krémre. Egy villa segítségével hullámosan a krémbe keverjük.
  5. Hűtőbe tesszük, majd hűlés után szeleteljük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x16
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10435
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiam nagyon szereti ezt a fajta csokoládés krémet, mivel nem vajas a krémje.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!