Banános-túrós palacsinta recept

Banános-túrós palacsinta
Banános-túrós palacsinta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit tesz a betegszabadság... Van időm reggelit készíteni. Volt itthon egy kis banán, egy kis túró, végül ez lett belőle. Finom, édességhez viszonyítva egészséges is, és nem utolsó sorban hamar elkészül. :) Én jó sülten szeretem, de ez már ízlés kérdése...

hozzávalók / 2 adag

  • 1 közepes méretű banán
  • 1 tojás
  • 3 ek túró
  • 1 tk  méz
  • 1 tk vaj vagy margarin
  • 1 dl joghurt vagy kefír
  • 4 púpozott ek teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 1 csipet só
  • fahéj

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós banános tésztájú palacsinta, palacsinta tönkölylisztből túróval banánnal, túrós banános palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszt kivételével a hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és kicsit összeturmixoljuk (nem kell nagyon simára keverni).
  2. A folyékony összetevőkhöz apránként hozzákeverjük a lisztet (kb. olyan állagú legyen, mint a muffin tésztáknak).
  3. Kevés olajon kis palacsintákat sütünk belőle (nekem 12 db jött ki ebből az adagból).
  4. Ehetjük magában, lekvárral, pudinggal, juharsziruppal, gyümölccsel vagy ahogy tetszik. :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 131
elküldve: 1
receptkönyben: 47
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Boró

Mióta szakács: 2013.02.22.
1 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.