Banánnal töltött paradicsom mézes-mentás pestoval recept

Banánnal töltött paradicsom mézes-mentás pestoval
Banánnal töltött paradicsom mézes-mentás pestoval
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy spontán kísérlet eredménye, ami ott kezdődött, hogy véletlenül hosszúkás paradicsomot kaptam a piacon, s olyan ötletem támadt, hogy valami izgalmas ízzel kellene megtölteni.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a paradicsomot, majd vágjuk félbe és vájjuk ki a magházát. Hámozzuk meg a banánt és vágjuk előbb hosszában félbe, majd akkora darabokra, amekkorák elférnek a paradicsomokban.
  2. Mossuk meg a mentát és csipkedjük le a leveleket a szárról. Reszeljük le a citrom héját és a mentával, valamint a fenyőmaggal és a pisztáciával együtt aprítsuk fel. Egy kis tálkában kavarjuk el a mézzel és a citrom felének a levével, majd kenjük be vele a paradicsomokban fekvő banánokat.
  3. Tegyünk 2ek olívaolajat egy tepsibe, majd óvatosan helyezzük rá a töltött paradicsomokat, s 180°C-ra előmelegített sütőben a középső sínen süssük kb. 15-20 percig, avagy amíg meg nem puhul a banán. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 023
elküldve: 0
receptkönyvben: 116
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Beatbull

Mióta szakács: 2008.07.04.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beatbull
Beatbull / Beatbull sze, 2008-07-09 08:21

Köszi, Ibolya! Szerintem az érett, édes paradicsom teljes mértékben gyümölcsnek tekinthető (biológiai szempontból egyébként is az), s nagyon jól kimbinálható pl. ebben az esetben a banánnal. Meglepően finom és új ízkombináció, bár igazából csak a kis mentás-pisztáciás pesto csalogat ki belőle mindent ;)

Ibolya
Bloemcake / Ibolya k, 2008-07-08 23:23

Nagyon tetszik, ahogy a zöldségeket és a gyümölcsöket kombinálod. Először merésznek tűnt a paradicsom és a banán együtt (ahogy az eper is a paprikával a gazpachoban), de végigolvasom a receptedet, látom a zseniális fotót, és meggyőztél:)))

370