r
Nosalty Logó

Baconbe göngyölt zöldséges csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Baconbe göngyölt zöldséges csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2258 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    309 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3160 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 564 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    196.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6578.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1208 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2423 mg
  • Nátrium
    2429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1812 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12641 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 2258 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    300 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket összesen 8 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A zöldségeket kb. 8 cm hosszú, fél cm vékony hasábokká aprítjuk, a hagymát felkarikázzuk.
  3. Egy serpenyőben pici olajon a húsokat pirosra sütjük, majd egy tálra félretesszük.
  4. Ugyanebben a serpenyőben az alma kivételével a zöldségeket megpároljuk-pirítjuk, kicsi sóval, borssal ízesítjük. Könnyebben párolódnak, ha a serpenyőt pár percre lefedjük, miután egy teáskanálnyi vizet adtunk hozzá. Csak ha a zöldségek megpuhultak (nem kell szétfőzni őket!), akkor keverjük hozzá az almát, de ezzel már nem sütjük tovább.
  5. Egy szelet bacont kiterítünk, ráteszünk keresztben egy szelet húst. A húsra halmozunk hosszában egy kis maréknyi zöldségcsíkot, befedjük egy szelet sajttal, majd jobbról-balról ráhajtjuk a bacont.
  6. Egy tűzálló tálat picit kiolajozunk. Ha maradt a zöldségekből, szétterítjük a tál alján, és a bebugyolált húsokat erre tesszük.
  7. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22672
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hosszú tél után, ilyenkor tavasszal már úgy szeretnék valami zöldségeset enni, ami nem francia karfiol, nem brazil zöldpaprika, és nem spanyol kínai kel. A boltokban ebben az időszakban meg jórészt ezek vannak. Így hát abból kellett kiötlenem valamit, amit a szerényke kis piacunkon találtam. De finom lett, és jó zöldséges lett, és ez a lényeg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!