Arabos töltött csirkemell recept

Arabos töltött csirkemell
Arabos töltött csirkemell
48 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TV-ben láttam a receptet, s még aznap el is készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Töltött csirke

Rizsköret

Párolt édeskömény

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns csirke, fűszeres töltött csirkemell zöldséges rizspogácsával
Szólj hozzá!

elkészítés

Töltött csirke

  1. A két nagy csirkemellfiléről a lelógó részeket levágjuk, apróra vágjuk késsel. A filét két vastag szeletre vágjuk, melynek közepét felszúrjuk, evvel zsebet készítünk a hússzeletbe.
  2. A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk.
  3. Az aszalt sárgabarackot, a datolyát kis kockákra vágjuk, és a feldarabolt csirkehúshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A korianderlevelet felaprítjuk, és szintén a húshoz keverjük. Így teszünk a pisztáciával is, majd az egészet elkeverjük egy kisebb felvert tojással, ami majd összetartja a masszát.
  5. Egy nyomózsák segítségével egyenletesen elosztva a négy felszúrt hússzeletbe töltjük a tölteléket.
  6. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk egy kanál szőlőmagolajat, és közepes lángon megpirítjuk a húsok egyik oldalát, mikor szép piros lett, megfordítjuk, és lefedve addig pirítjuk, míg a másik oldala is megpirul.

Rizsköret

  1. A rizst egy teáskanálnyi olajon megpirítjuk kissé, majd sózzuk, és felengedjük annyi forró vízzel, ami egy ujjnyira elfedi. Letakarva megpároljuk.
  2. A végén hozzáadjuk a zsenge zöldborsót, belekeverjük a forró rizsbe, és újra letakarjuk.
  3. Ha már langyos a rizs, hozzákeverjük a kis kockákra felaprított kápia paprikát és egy kis méretű felvert tojást és egy kanálnyi édes chiliszószt (ez is segít benne, hogy összetapadjanak a szemek). Alaposan összekeverjük.
  4. Vizes kézzel maroknyi zöldséges rizst először golyóvá gyúrunk, majd tenyereink közt kissé ellapítjuk.
  5. Felforrósítunk egy tapadásmentes serpenyőben egy kanál olajat, és a rizspogácsák mindkét oldalát világosbarnára sütjük.

párolt édeskömény

  1. Az édeskömény tetejét és alját levágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy kanál szőlőmagolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy kevés borral. Hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon.
  3. Hozzáöntünk egy kevés fehér balzsamecetet, és fedő alatt néhány percig pároljuk, hogy az ízek átjárják, de maradjon még kicsit roppanós.
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 135
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1806 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

625