r
Nosalty Logó

Anyák napi vörösbársony-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Anyák napi vörösbársony-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Vörös tészta

Krém

Összesen 1190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Vörös tészta

Krém

Összesen 7139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Vörös tészta

Krém

Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    386.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7990.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    2476 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2943 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    835.3 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1772 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 7139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Vörös tészta

Krém

Elkészítés

Vörös tészta

  1. Az első négy hozzávalót összekeverjük egy nagyobb tálban.
  2. A vajat a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és jól elegyítjük. A natúr joghurtba tesszük a piros ételszínezéket.
  3. Majd ezt a tojásos masszához öntjük. A folyékony, elkevert hozzávalókat belekeverjük a száraz alapanyagokhoz, amivel simára mixeljük. Gépi mixerrel jobb!
  4. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, és erre öntjük a színes masszát. Előmelegített sütőben 190c-fokon megsütjük.
  5. Miután kész és kihűlt, 25x25 cm-t kiszabunk belőle. A maradék tésztából két fél szívet tudunk kivágni.
  6. Összeállítás; A kivágott négyzetet lapjában ketté vágjuk, és megtöltjük a krém felével.
  7. A szív alakú formát is elfelezzük lapjában, megtöltjük úgy, hogy a díszítéshez maradjon még krém.
  8. Ha kész a töltés, ráhelyezzük a négyzet valamelyik oldalára. Behúzzuk krémmel, tetszés szerint díszíthetjük. Hűtőbe tesszük lehűlni. Jó étvágyat!!

Krém

  1. A pudingport elkeverjük a cukrokkal, kevés tejjel simára keverjük. Felöntjük a többi tejjel, és kis lángon folyamatosan kevergetve besűrítjük. Letakarjuk.
  2. Mikor langyosra kihűlt, hozzákeverjük a margarint. Sima krémet kapjunk.
  3. A végén pedig a krémsajtot keverjük hozzá.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 889
  • Össznézettség: 2069
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 25.

Ajánló

Én a rózsaszín mintákhoz; egy kis krémhez adtam piros étel színezéket, és ezzel díszítettem a tetejét! Keveréskor, ha a tésztát nem találjuk elég bordósnak, tegyünk még hozzá kis színezéket!

Receptkategóriák

Egyéni díszítés, kinek mi tetszik!! A vaníliás krémmel ez a vörös piskóta tészta nagyon jól mutat. Az íze pedig kifejezetten finomra sikeredett.... :-)))

Hozzávalók

Vörös tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek