r
Nosalty Logó

Ananász, sült kalács, kókusz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az ételművész (Adam Jones)
Ananász, sült kalács, kókusz
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Konfitált ananász

Sült kalács

Tojáskeverék

Kókuszos habcsók

Kókuszkrém

Kókusz sorbet

Összesen 2822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Konfitált ananász

Sült kalács

Tojáskeverék

Kókuszos habcsók

Kókuszkrém

Kókusz sorbet

Összesen 5635 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Konfitált ananász

Sült kalács

Tojáskeverék

Kókuszos habcsók

Kókuszkrém

Kókusz sorbet

Összesen 217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    313.5 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2977.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 5635 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Konfitált ananász

Sült kalács

Tojáskeverék

Kókuszos habcsók

Kókuszkrém

Kókusz sorbet

  • 100 ml víz (100 g)
  • 3 ml cukorszirup (3 g szuper Neutrose, itthon nem hozzáférhető stabilizátor/invert cukor. Glükózsziruppal helyettesíthető vagy el is hagyható.)
  • 250 g kókuszkrém (kókuszpüré)
  • 120 ml rum (120 g)
  • 5 ml cukorszirup (5 g Trimolene, itthon nem hozzáférhető stabilizátor/invert cukor. Glükózsziruppal helyettesíthető vagy el is hagyható.)

Elkészítés

Konfitált ananász

  1. Először készítsük el a sorbet-t. Keverjük el a vizet a cukorral és a Neutrose-zal, amíg teljesen fel nem oldódik, majd forraljuk fel. Keverjük bele a Trimolene-t és hagyjuk hűlni egy kicsit. Egy másik edényben keverjük össze az összes hozzávalót, majd elegyítsük a cukorszirupos keverékkel. Tegyük félre és hagyjuk hűlni, majd ha kihűlt, keverjük át és fagyasszuk le.
  2. Az ananászhoz forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a tűzről. Keverjük bele a cukrot és a többi hozzávalót. Öntsük rá az ananász kockákra, és hagyjuk a hűtőben állni minimum négy órán keresztül.
  3. Melegítsük elő a sütőt 100 fokra. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük el teljesen, amíg szép fényes nem lesz. Egy szilikon sütőpapírra halmozzunk nagyjából 1 cm átmérőjű csúcsokat. Szórjuk meg kókuszreszelékkel, és süssük a sütőben 20 percen keresztül, vagy amíg kívül ropogós, belül puha nem lesz. Ha megsült, hűtsük ki.
  4. A sült kalácshoz szeleteljünk fel egy brióst, majd állítsuk össze a tojáskeveréket, és áztassuk benne a briós szeleteket nagyjából 20 percen keresztül. Áztatás közben forgassuk a szeleteket párszor, hogy a briós teljesen magába szívja a keveréket. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, és süssük mindkét oldalát aranybarnára. Rácson hűtsük ki, ha elkészült.
  5. A krémhez forraljuk fel a tejet a cukorral. Adjuk hozzá az agar-agart, keverjük el jól. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és melegítsük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a vajat, keverjük el gyorsan, majd tegyük félre és hagyjuk hűlni. Tegyük egy nyomózsákba, és tegyük a hűtőbe.
  6. A tálaláshoz a sült kalácsot vágjuk kockákra és óvatosan melegítsük át kicsit. Osszuk két felé az ananászkeveréket, majd tegyük mellé a kalácsot, pöttyözzük körbe a kókuszkrémmel, majd tegyünk mellé pár habcsókot. Kiskanállal adagoljunk mellé három halom sorbet-t. A tetejére reszelt lime-ot és thai bazsalikommal tegyünk.
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 963
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananász, sült kalács, kókusz
Az ételművész (Adam Jones) 5 recept

Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com

Hozzávalók

Konfitált ananász

Sült kalács

Tojáskeverék

Kókuszos habcsók

Kókuszkrém

Kókusz sorbet

Címlapról ajánljuk

További cikkek