Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amszterdami húsos metélt

Amszterdami húsos metélt
Amszterdami húsos metélt
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon egyszerű és finom étel.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: holland
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás-tejszínes rakott tészta, sajtos-húsos tészta tejszínesen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.
  2. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk.
  3. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztán elrendezzük.
  4. A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük.
  5. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson.
  6. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 216 343
elküldve: 102
receptkönyvben: 3 092
elkészítve: 231/236
Facebookon megjelent: 8

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1884 recept

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaboci
kaboci Sat, 2015-09-12 12:27

Köszönöm szépen a receptet, a leírást, nagyon jól sikerült:)! A sonka kimaradt, de így is finom lett. Megkérdezhetem, hogy miért amszerdami a neve? Köszönöm!

zsoharkati
zsoharkati Thu, 2015-09-10 20:31

Kedves Glaser!
Milyen sonkát kell használni?Füstölt vagy gépsonka jellegűt?
Köszönöm válaszod!
Kati

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-09-09 01:34

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.09.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kerha
kerha Mon, 2015-01-05 14:32

Nagyon guszta. Csak egy kis segítséget kérek. A két csöpp csajom miatt nem merek bele bort tenni. Tudom, az alkohol elvileg elpárolog főzés közben, de mégis... A nélkül is finom lesz a végeredmény?

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2015-01-15 21:28

Tapasztalatból tudom, hogy bor nélkül is nagyon finom. Az unokáim miatt én is bor nélkül csináltam.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2014-09-10 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.09.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2014-07-23 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.07.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-05-27 12:44

Ez fantasztikusan finom volt!!!!!!!!! Gyorsan elkészült, és degeszre ettük magunkat.Biztos sokszor lesz még terítéken. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

Szolnokiibi
Szolnokiibi Fri, 2014-04-25 20:19

Nagyon jól néz ki! Mentettem a receptet és hamarosan el is készítem!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-04-24 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Ági78
Ági78 Wed, 2014-04-23 13:28

Csak szűzpecsenyével lehet készíteni vagy más húsival is?

bklau
bklau Wed, 2014-04-23 11:44

A mennyiségeknél a folyadékokból tényleg csak ennyi kell?

glaser
Glaser / glaser Wed, 2014-04-23 14:12

Ket szemelyre a 200 ml folyadek (125 ml tejszin + 50 ml alaple es 25 ml bor) nekünk böven eleg volt.

822
tészta 125 g
sajt 100 g
sertésszűz 300 g
sonka 50 g
vaj 20 g
főzőtejszín 125 ml
alaplé 50 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fehérbor 25 ml
vaj 1 ek