Amerikai almatorta recept

1 adag
524
kcal
Amerikai almatorta
Amerikai almatorta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Teljes kiőrlésű lisztből készült édesség sütésére készültem. Elővettem Egészséges finomságok című, rég nem lapozgatott szakácskönyvemet. Ehhez a tortához majdnem minden volt itthon, így ez készült el. Finom, szaftos torta lett belőle. Az alma ropogós marad benne.

hozzávalók / 5 adag

Töltelék

Tetejére

ajánlat

Az eredeti recept napraforgómaggal készül, nekem az nem volt itthon.

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almatorta egészségesen, almatorta teljeskiőrlésű lisztből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk omlós tésztát, és pihentessük hűvös helyen 30 percig.
  2. Míg a tésztánk pihen, pucoljuk meg az almákat, és vágjuk vékony szeletekre. Nehogy megbarnuljon, locsoljuk meg a citromlével.
  3. Egy 26 cm-es piteformát kenjünk ki vajjal, és lisztezzük meg. /Ennek hiányában egy kapcsos tortaforma is megteszi./ Nyújtsuk ki a tésztánkat akkorára, hogy ne csak a forma aljára, hanem az oldalára is jusson. Béleljük ki a forma alját, és hajtsuk fel az oldalára is kb 3 cm magasan. /Ha nem sikerül mindenhol szépen kibélelni az oldalát, nyugodtan toldozhatjuk-foltozhatjuk./
  4. Osszuk el az almát rajta, szórjuk meg szezámmaggal, és locsoljuk meg 1 evőkanál mézzel.
  5. A két tojás sárgáját a liszttel, 2 evőkanál mézzel és a fahéjjal keverjük habosra. A tojások fehérjét verjük fel kemény habnak, és óvatosan forgassuk a masszához.
  6. Öntsük az alma tetejére, és a 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.
  7. A mézet, vajat és a szezámmagot kevergetve karamellizáljuk, és vonjuk be vele a tortánkat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 731
elküldve: 1
receptkönyben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marina

Mióta szakács: 2012.01.03.
27 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
524