Amerikai almatorta recept

Amerikai almatorta
Amerikai almatorta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Teljes kiőrlésű lisztből készült édesség sütésére készültem. Elővettem Egészséges finomságok című, rég nem lapozgatott szakácskönyvemet. Ehhez a tortához majdnem minden volt itthon, így ez készült el. Finom, szaftos torta lett belőle. Az alma ropogós marad benne.

hozzávalók / 5 adag

Töltelék

Tetejére

ajánlat

Az eredeti recept napraforgómaggal készül, nekem az nem volt itthon.

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almatorta egészségesen, almatorta teljeskiőrlésű lisztből

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk omlós tésztát, és pihentessük hűvös helyen 30 percig.
  2. Míg a tésztánk pihen, pucoljuk meg az almákat, és vágjuk vékony szeletekre. Nehogy megbarnuljon, locsoljuk meg a citromlével.
  3. Egy 26 cm-es piteformát kenjünk ki vajjal, és lisztezzük meg. /Ennek hiányában egy kapcsos tortaforma is megteszi./ Nyújtsuk ki a tésztánkat akkorára, hogy ne csak a forma aljára, hanem az oldalára is jusson. Béleljük ki a forma alját, és hajtsuk fel az oldalára is kb 3 cm magasan. /Ha nem sikerül mindenhol szépen kibélelni az oldalát, nyugodtan toldozhatjuk-foltozhatjuk./
  4. Osszuk el az almát rajta, szórjuk meg szezámmaggal, és locsoljuk meg 1 evőkanál mézzel.
  5. A két tojás sárgáját a liszttel, 2 evőkanál mézzel és a fahéjjal keverjük habosra. A tojások fehérjét verjük fel kemény habnak, és óvatosan forgassuk a masszához.
  6. Öntsük az alma tetejére, és a 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.
  7. A mézet, vajat és a szezámmagot kevergetve karamellizáljuk, és vonjuk be vele a tortánkat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 096
elküldve: 1
receptkönyben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marina

Mióta szakács: 2012.01.03.
27 recept

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
524