r
Nosalty Logó

Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 2630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    146.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    690 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 2630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Először is a sütőt bekapcsoljuk előmelegítésre - mire összeállítjuk, fel is melegszik.
  2. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a fél citrom levével meglocsoljuk - hogy ne barnuljon -, s a sütőpapírral bélelt tepsinek, szépen sorban lerakjuk a teljes területét.
  3. A tojásokat - nem választjuk szét - az átszitált porcukorral, sóval keményre verjük elektromos habverővel - nem lesz olyan kemény, mint a fehérje, de meg fog kissé keményedni, azért ne próbáljuk fejre állítani az edényt, mert nem lesz süteményünk:), majd hozzáadjuk a citrom levét és héját, a vanília aromát, átkeverjük, közben a kis pohárkába kimért olajat is hozzácsorgatjuk, végül a lisztet, s így az egészet átkeverjük.
  4. A kapott masszát egyenletesen az almákra öntjük, elsimítjuk, s mehet a sütőbe. 20-25 perc alatt készre sütjük, de figyeljünk, amikor már szép színű a teteje, tűpróbával ellenőrizzük, nehogy odaégjen - sütőfüggő!
  5. Ha megsült, a sülés közben előkészített, lisztezett, tiszta konyharuhára áthelyezzük a süteményt úgy, hogy megfogjuk a sütőpapír sarkát, oldalát két kézzel, kiemeljük a tepsiből (nem fog leesni róla, nem törik el), s a tetejével a konyharuhára helyezzük, ügyesen, türelmesen! :)
  6. Ezután lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt az almás aljáról - ez lesz a süti belseje -, megszórjuk az almás fűszerkeverékkel (én a tasakból szórtam érzéssel, szemre, ettől lesz a belseje még finomabb, és sötét csigavonalat "rajzol"), s a hosszabbik oldalától még forrón, szorosan feltekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni!
  7. Ha kihűlt, megkenjük a krémmel a tetejét, s megszórjuk fahéjjal, majd 1 órára betesszük a hűtőbe. A krémbe villával "hullámokat" húzunk díszítésképpen - jól mutat, ilyen kissé cirmosan! :) Én V alakban szeleteltem, de lehet a megszokott módon is! Ha maradna ki a krémből, fogyasztáskor feltálalhatjuk a sütemény mellé - nekem nem maradt ki! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Ne hagyja ki senki, érdemes kipróbálni! :)

Krém

  1. A krém összes hozzávalóját simára kikeverjük, majd bevonjuk vele a tekercset.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x35x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6329
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 17.

Ajánló

Ha nem kapunk mascarponét éppen akkor, amikor szeretnénk elkészíteni, megfelelő helyette a natúr vajkrém is - én készítettem már vele! Csak ebbe nem kell tejföl, s ez 20 dkg-os, de elég! Ha csupán fahéjas porcukorral szórjuk be - mert minél egyszerűbben szeretnénk megoldani, úgy is finom! A mézeskalács fűszerkeverék is kiváló hozzá, ezzel is készítettem már, de ezen a fotón az Almás sütemény fűszerkeveréket használtam!  Nagyon könnyű a tésztája - fontos a rétesliszt -, simán megsütve, különböző töltelékekkel megtölthetjük! Érdemes elmenteni a receptet! :) Ha a sütőpapír lehúzásakor időnként az alma rátapadna, ügyesen, egy tompa késsel levéve a papírról, helyezzük vissza az eredeti helyére (látszik), nem kell megijedni! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb, finomabb sütemény.....akár ünnepnapokon is megállja a helyét.....ízletes, zamatos, dekoratív, könnyű tésztájú desszert.....érdemes kipróbálni.....

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek