Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite 11.

Almás pite 11.
Almás pite 11.
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apósom kedvence. Azt mondta, majdnem megöltem, mert vagy a cukorlöketbe hal bele (mint cukros) vagy a vágyakozásba. Aztán kompromisszumot kötött magával, és inkább nem evett gulyáslevest, csak hogy ebből bevághasson két adagot.

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A tésztához

ajánlat

Valamilyen laktató leves után második fogás helyett is bevethető.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Addig a töltelékhez az almákat kis (1x1 cm) kockákra vágjuk.
  3. 10 dkg cukrot folyékonyra karamellizálunk, beletesszük az almát a fahéjjal, a citromhéjjal, esetleg mazsolával, puhára pároljuk.
  4. A tésztát 2 részre osztjuk, és két lapot nyújtunk. Kibéleljük a tepsit a tésztával, beletesszük az almát, a tetejére tesszük a másik lapot, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 239
elküldve: 6
receptkönyvben: 198
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás süti, almás lepény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildima
ildima / ildima Tue, 2012-11-06 10:24

Kedves Pamelie!
Igen,igen:) Nagy sikere volt a kis családomban. Nagyon finom almás lett és a tésztája még 3 nap után is puha maradt. Köszönöm!

ildima
ildima / ildima Sun, 2012-10-28 14:33

Már nagyon vágytam egy kis almás pitére! Most sül a sütőmbe és remélem, hogy finom lesz:) Beszámolok , hogy milyen lett! Üdv és köszi !

pamelie
pamelie / pamelie Mon, 2011-09-05 12:44

Kedves Tita!

Pontos időt nem tudok mondani, mert minden sütő más és más, de nagyon gyorsan készen van, kb. 15-20 perc alatt. Ahogy a tészta elkezd színesedni a sütőben, már jó is, halvány barna színűnek kell lenni, akkor már veheted is ki.

tita89
tita89 / tita89 Mon, 2011-09-05 12:05

Szia!

Én is szeretném megcsinálni, de elég kezdő szakács vagyok.
Kb. meddig kell sütni, hogy jó legyen?
Előre is köszi, üdv: Tita

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sun, 2011-05-15 15:05

Kedves Gabi!Köszönöm a gyors választ,elmentettem a receptet,és feltétlenül beszámolok,hogy hogyan sikerült,miként fogadta az édesszájú családom.Köszönöm,üdv.:Éva

pamelie
pamelie / pamelie Sun, 2011-05-15 13:47

Kedves Éva!

az én tepsim 38*22 cm. nagyon finom, omlós a tészta, ha esetleg nagyon száraznak látod, vagy nehéz gyúrni tojássárgával és tejföllel lágyítsd.

üdv:
gabi

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sat, 2011-05-14 08:19

Szia pamelie!A tepsi méretét szeretném megtudni,hogy nekem is ilyen szép vékony tésztám legyen.Nem szeretem a "fojtós" tésztákat az almás pitéhez és ezt nagyon jónak látom.Köszi:Éva

827
alma 12 közepes db
cukor 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 15 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 10 dkg
tejföl 1 ek