r
Nosalty Logó

3 bit szelet Méri konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
3 bit szelet Méri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A krémek elválasztásához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 710 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A krémek elválasztásához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 4258 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A krémek elválasztásához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 204 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 710 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7599.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2322 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2502 mg
  • Nátrium
    2331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.9 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1988 micro
Összesen 4258 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokis krémhez

A krémek elválasztásához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótát készítsük el, a 8 tojást felütjük, külön a sárgáját és külön a fehérjét. A sárgájához belerakjuk a 8 ek cukrot, a 3 ek olajat, 1 cs sütőport, ezt jól összekavarjuk.
  2. Közben felverjük a tojásfehérjét keményre robotgép segítségével. A sárgájához beletesszük a lisztet, és a fehérjével jól összekeverjük. A fele masszát kivesszük, és kakaóport rakunk bele, jól összedolgozzuk.
  3. Először a tepsibe beleöntjük a sárga masszát, utána a csokisat belecsurgatjuk össze-vissza, egy evőkanál segítségével.
  4. Megsütjük.
  5. Amíg hűl a tésztája, addig elkészítjük a csokis krémet: egy lábasba belerakjuk az 1 cs vaníliás pudingport, a cukrot, a tejszínt és a tejet, ezt jól összefőzzük, amíg sűrű nem lesz.
  6. Amíg fő, a csokit megolvasztjuk a gőz felett, ha krém megfőtt, belerakjuk az olvasztott csokoládét és a rumot, ezt jól összekavarjuk, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  7. Ha kihűlt a krém, a piskóta tetejére kenjük a krémet, ennek a tetejére jön egy sor háztartási keksz, egymás mellé szorosan.
  8. Elkészítjük a vaníliás krémet: egy lábasba belerakjuk a pudingport, a cukrot, a tejszínt, a tejet és vaníliás cukrot, csomómentesre keverjük el, és sűrű krémet főzünk belőle. Ezt a krémet a keksz tetejére kenjük, és szép egyenletesen eligazítjuk rajta.
  9. Betesszük a hűtőbe, hogy dermedjen.
  10. A keksz jó megpuhul a krém alatt, és jól szeletelhető lesz majd.
  11. Csokoládéreszelékkel megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22344
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom megkért, hogy készítsek már neki krémes sütit. Ezt találtam a neten, és el is készítettem. Nagyon könnyű és finom recept. Ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A tésztához

A csokis krémhez

A krémek elválasztásához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek