30 étel, amit szeptemberben kell megfőznöd!

Ne bánd, hogy vége a nyárnak, inkább használd ki az ősz első hónapját, és készíts finomabbnál finomabb ételeket!

Sokan szomorúan vesszük tudomásul, hogy vége a nyárnak, és elmúlnak a forró, vidám és pezsgő napok, pedig az ősz is sok jót tartogat. Elsőként itt vannak a finom hazai borok, a sok szép őszi gyümölcs és zöldség, jöhetnek az őszi kirándulások, a csodás színekben pompázó vénasszonyok nyara, az aranyló naplementék, és persze a sok isteni étel. Íme, néhány recept, amivel megünnepelheted a szeptembert!

  1. 1.

    Egyszerű szilvás pite mandulával

  2. 2.

    Dupla sajtos rakott padlizsán

  3. 3.

    Ludaskása

  4. 4.

    Körtés lepény

  5. 5.

    Céklatorta csokival

  6. 6.

    Balzsamecetes fügelekvár

  7. 7.

    Őszi gyümölcsleves

  8. 8.

    Rakott savanyú káposzta

  9. 9.

    Chorizós tészta

  10. 10.

    Sörben sült csülök

  11. 11.

    Fügés frangipane tart

  12. 12.

    Az ősz színe-java saláta

  13. 13.

    Füstöltpaprikás padlizsánkrém

  14. 14.

    Fehérrépa-krémleves

  15. 15.

    Ötfűszeres almás pite

  16. 16.

    Töltött hagyma

  17. 17.

    Almasaláta

  18. 18.

    Körtés-pisztáciás rizspuding

  19. 19.

    Olasz babos-tésztás leves

  20. 20.

    Szilvás palacsinta

  21. 21.

    Szüreti szarvaspörkölt szőlővel

  22. 22.

    Gorgonzolás rizottó friss körtével és dióval

  23. 23.

    Szőlős túrógombóc bormártással (Túrógombóc 6.)

  24. 24.

    Szerecsendiós sárgaborsó-krémleves

  25. 25.

    Duplán könnyű szőlőpite

  26. 26.

    Őszi zöldségleves sajtos pirítóssal

  27. 27.

    Gombapaprikás vörösboros muffinnal

  28. 28.

    Lorraine fügés pizzája

  29. 29.

    Őszi sárgarépa-krémleves

  30. 30.

    Szárított paradicsom otthon

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek