Sörben sült csülök recept

1 adag
523
kcal
Sörben sült csülök
Sörben sült csülök
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüretre készítettem ezt a finomságot, a fiam nagy örömére: a jól megérdemelt jutalom, a munka után!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt vöröskáposzta illik hozzá köretként.

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Csülök sörben sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy-két nappal az elkészítés előtt bepácoljuk a csülköt: sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, köménnyel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, lefóliázva a hűtőbe tesszük.
  2. Sütés előtt egy órával egy kisebb tálba/ tepsire helyezzük a csülköt és ráöntjük a sört, annyit, hogy teljesen ellepje. (Ezért indokolt a minél kisebb tál használata, hogy könnyebben ellepje a sör.) Így hagyjuk állni egy óra hosszat.
  3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  4. A csülköt áttesszük egy nagyobb sütőedénybe, rálocsoljuk a sört, lefedjük és így sütjük kb. két órán át. Közben meg-megnézzük.
  5. Ezután levesszük a tetejét és fedő nélkül megpirítjuk kb. 1 óra alatt. Időnként ellenőrizzük, mennyire pirul, nehogy odaégjen.

statisztika

beküldve:
nézettség: 143 893
elküldve: 38
receptkönyben: 2 658
elkészítve: 62/102
Facebookon megjelent: -

szakács

Guszti

Mióta szakács: 2007.11.26.
6 recept

Hozzászólások (32)

Csibaba13
Csibaba13v, 2013-09-15 11:28

Szép napot!
Most tettem be a sütőbe a csülköket 2 nagy 1 kicsi:) És most már csak várakoznunk kell amíg elkészül...
Köszönöm szépen a receptet!
Üdv: Csibaba 13

boanka
boankaszo, 2013-03-02 18:52

Ma ez volt az ebéd,nagyon finom!
Egy csontos és egy kicsontozott hátsó csülökből készítettem,feldaraboltam és még tegnap este bepácoltam fűszeres olajba. Arany ászokat uszítottam rá,kb.7 decilitert a másfeles palackból, a maradék a párom pocakjában landolt-két legyet egy csapásra:-) Kb.3,5 órát sütöttem alufóliával lefedve,közben egyszer megfordít,utolsó 1 órában lilahagyma,póréhagyma,sárgarépa,császárszalonna ráültet,majd a legvégén fólia levesz és 25 perc pirítás a tetejének a szín kedvéért...hát isteni! Köretként hagymás krumplival és friss,majonézes-ezerszigetes vegyessalátával.
Nagyon köszönöm a receptötletet,többször elkészítem még:-)

goblarka
goblarkaszo, 2012-11-03 20:57

Már másodjára készítettem el...nagyon finom! :) Köszönöm a receptet!

_melinda_
_melinda_v, 2012-01-01 14:38

Újévi ebédként elkészítettem,nagyon ízlett,isteni étel!
Boldog új évet kívánok!

Farkasgabi
Farkasgabik, 2011-12-06 11:19

Már kérdezték, de nem válaszoltál! Füstölt csülökből is meg lehet csinálni???

Tájfun
Tájfunh, 2011-11-28 16:12

Tegnap elkészítettem, ma el is fogyott.
Nagyon jó lett, legközelebb is így csinálom.
Köszönöm a receptet.
Üdv: János

opoczkim
opoczkimv, 2011-02-27 14:49

Egyszerűen fantasztikus! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Köszönet érte!
Üdv.: Magdi

Ceró
Cerócs, 2011-02-10 19:10

Szia!

Nem keményedik meg a sótól a pácolás közben a hús?

Jógabi
Jógabip, 2010-11-12 08:55

Én úgy készítem ezt a fajta ételt, hogy a csülköt felteszem főzi lábasban. Félig megfőzöm hagymával, szegfűborssal, fekete borssal, babérlevéllel és sóval. Azután kiveszem és megtűzdelem fokhagymával, megszórom grill fűszerkeverékkel. Be a tepsibe, alá öntök 2 dl sört, kis vizet és 180 fokon megsütöm, időnként locsolgatom a lével. Ha pirulni kezd megkenem mézzel és szép pirosra, készre sütöm.
(Lehet kicsontozott csülökből is készíteni).
Tálalás mustárral, tormával, friss kenyérrel. Koccintsunk hozzá sörrel !

TCsilla
TCsillaszo, 2010-07-03 19:47

A bors és a kömény mennyiségét nem írtad, sajnos a megérzéseim nem szoktak bejönni :), kérlek írd le.
Szerinted egy éjszaka nem elegendő?Köszi

TCsilla
TCsillaszo, 2010-07-03 19:46

A bors és a kömény mennyiségét nem írtad, sajnos a megérzéseim nem szoktak bejönni :), kérlek írd le.
Szerinted egy éjszaka nem elegendő?Köszi

Szabó Ramóna
Szabó Ramónak, 2010-04-06 15:55

Én is elkészítettem tegnap ezt a receptet,csak csülök helyett bőrös combból, nagyon-nagyon finom lett. Elötte 2 napig állt a pácba és nagyon jól átvette az ízeket.:D Természetesen párolt lilakáposztával fogyasztottuk. Köszönjük a receptet. Üdv.R.

Letomi
Letomisze, 2010-03-31 17:29

Nagyon jó! Mióta megtaláltam ezt a receptet csak ezt csinálom. A kiscsaládom is nagyon szereti

Dezsofiam
Dezsofiamsze, 2010-01-13 21:47

Huuu, tenyleg nagyon fincsi! Probaljatok ki. Idot azert szanjatok ra (ha nem lekevereses a sutotok), nekem is 4-4,5 oran at sult. De megerte! Kb. a 3/4-enel vagtam ra voroshagyma-karikakat, igy a visszamaradt szaftot is be tudtuk falni. :) Koszi, Guszti!

Legfrissebb cikkek

20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Gyerekként az ember minden olyat kipróbálna, amit a szülők szigorúan megtiltanak. Ilyen például egy villa berakása a mikróba. De vajon mi történik, ha tényleg berakjuk?
523