Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott savanyú káposzta

Rakott savanyú káposzta
Rakott savanyú káposzta
85 perc / előkészület: 35 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első rakott savanyú káposztáját egy kedves barátomtól tanultam, és nagyon jól sikerült. Pont elég szaftos, és nagyon jó ízű!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük főni a rizst, és ha szükséges, átmossuk a káposztát, de maradjon savanyú, az a lényeg! Egy evőkanálnyi olajra szórjuk a köményt, és addig kevergetjük, míg illatos nem lesz, azután rádobjuk a káposztát, és fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Közben felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát. Egy evőkanál olajon először a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd ha illatos, belekeverjük a fűszerpaprikát, kicsit kevergetjük, hogy kioldódjanak az ízek, majd hozzáadjuk a húst, és pár percig pirítjuk.
  3. Közben felkarikázzuk a kolbászt. A húshoz annyi vizet öntünk, hogy épp ellepje, és kb 15 perc alatt, néha megkeverve készre főzzük.
  4. A maradék olajjal kikenjük a sütőedényt, majd lerakjuk a káposzta harmadát, arra a rizs felét, a tetejére a hús felét, majd erre a kolbászkarikák felét. Mivel én a húst szaftosan hagytam, erre a rétegre nem teszek tejfölt, de lehet. Újabb réteg jön, majd a tetejére káposzta, végül az egészet befedjük tejföllel.
  5. Ha a hús nem szaftos, akkor kevés vizet is öntünk alá, majd befedjük fóliával, és így sütjük kb 2/3 ideig, majd fólia nélkül fejezzük be.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 113
össznézettség: 112 478
elküldve: 21
receptkönyvben: 962
elkészítve: 85/85
Facebookon megjelent: 3

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott egytálétel, savanyú káposzta-rakottas

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szevi007
Szevi007 Mon, 2017-08-21 12:21

Kedves Coook!
Tegnap elkészítettem a rakott káposztádat.
Egy főzőversenyen elhoztuk vele a 2. helyezést. : )
Köszi!
Üdv: Szevi

lipton9
lipton9 Sat, 2016-04-02 16:20

Bocsánat, tényleg muszáj olyan sokáig sütni, még letakarva is? Hiszen minden készen van benne...

Brofi
Szega / Brofi Sat, 2015-11-07 23:27

Nem szoktam nagyon receptekhez írni, de ez a recept nagyon finom. Gratulálok

Mariello
Mariello Sat, 2015-10-17 11:18

Nyami!Ez nagyon jól hangzik.El fogom készíteni hamarosan .Mentettem!Köszi a receptet.

pincus
pincus Mon, 2015-01-12 21:19

nem így csináltam régen, de mostantól csak így készítem. köszi a jó receptet

558
savanyú káposzta 1 kg
darált pulykahús 50 dkg
rizs 25 dkg
kolbász 15 dkg
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
olívaolaj 3 ek
tejföl 375 g