Gorgonzolás rizottó friss körtével és dióval recept

Gorgonzolás rizottó friss körtével és dióval
Gorgonzolás rizottó friss körtével és dióval
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizottóláz még mindig tart. És miért ne lehetne egy ronda hétköznapot is feldobni egy villámgyors, különleges vacsival?
A sajt-gyümölcs-bor trió amúgy is jöhet bármikor, rizottóként újjászületve pedig különösen ott van a szeren. Jó, ősszel lehet ótentikusabb lenne, de túl türelmetlen voltam kivárni a körteszezont.
Az eredeti receptet Fűszeres Eszternél találtam.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizottóhoz kell a nedű - ezért készül mindig vacsorára. Szeremley Rizliget szívtak magukba a rizsszemek - meg én is.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizottó kéksajttal körtével és dióval, diós-körtés gorgonzolás rizottó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk a rizst, amíg üveges nem lesz. Közben felforrósítjik az alaplevet.
  2. Ha a rizs üveges, nagyon kis lángra vesszük, és teszünk rá egy merőkanál alaplevet. Óvatosan megkeverjük, lefedjük.
  3. Ha a rizs felszívta az első adag alaplevet, újat merünk rá, kevergerjük, lefedjük. Ezt addig ismételjük, amíg az alaplé el nem fogy, és a rizs is puhul.
  4. Utoljára öntjük fel a fehérborral, megvárjuk, míg azt is magába issza.
  5. Közben száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a durvára vágott diót (színe ne legyen, csak illata!).
  6. Ha az a rizottónk a bort is magába szívta, akkor hozzáadjuk a gorgonzolát, és elkeverjük - szép krémes lesz tőle.
  7. Végül hozzátesszük a kockára vágott körtét, és az illatosra pirított diót.
  8. Lefedjük, elzárjuk a gázt, és pár percig hagyjuk, hogy a körte is puhuljon picit a gőzben.
  9. Azonnal tálaljuk.

  • költség: 790 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 10 880
elküldve: 7
receptkönyvben: 416
elkészítve: 17/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
468 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fonta
fonta h, 2017-01-09 14:01

a körte semmivel sem drágább alapanyag, mint a karfiol vagy a padlizsán, és mindenhol kapható. kár szabadkozni a szezonalitás miatt.

emocio74
emóció / emocio74 sze, 2014-09-17 06:20

Az aszalt szilvás szűzet én is kipróbáltam már tavaly karácsonykor, legközelebb ilyen köret lesz hozzá, főleg azért, mert imádom a gorgonzolát! :-)

vmzsuzsa
vmzsuzsa szo, 2014-03-01 16:24

Én is aszalt szilvás szűzérme mellé készítettem, ott találtam az ajánlást. Nagyon izlett, finom volt. Gorgonzola helyett márványsajttal, mert azt jobban szeretjük. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Legfrissebb cikkek

Ez a nő bizony Nutellával festette be a haját - és meglepően szép lett
Ez a nő bizony Nutellával festette be a haját - és meglepően szép lett
Jól hallottátok, igen. Nutellával festette be a haját. Vagyis a fodrásza. És baromi szép lett! Nézzük. 
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
496