Gorgonzolás rizottó friss körtével és dióval recept

1 adag
505
kcal
Gorgonzolás rizottó friss körtével és dióval
Gorgonzolás rizottó friss körtével és dióval
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizottóláz még mindig tart. És miért ne lehetne egy ronda hétköznapot is feldobni egy villámgyors, különleges vacsival?
A sajt-gyümölcs-bor trió amúgy is jöhet bármikor, rizottóként újjászületve pedig különösen ott van a szeren. Jó, ősszel lehet ótentikusabb lenne, de túl türelmetlen voltam kivárni a körteszezont.
Az eredeti receptet Fűszeres Eszternél találtam.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizottóhoz kell a nedű - ezért készül mindig vacsorára. Szeremley Rizliget szívtak magukba a rizsszemek - meg én is.

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizottó kéksajttal körtével és dióval, diós-körtés gorgonzolás rizottó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk a rizst, amíg üveges nem lesz. Közben felforrósítjik az alaplevet.
  2. Ha a rizs üveges, nagyon kis lángra vesszük, és teszünk rá egy merőkanál alaplevet. Óvatosan megkeverjük, lefedjük.
  3. Ha a rizs felszívta az első adag alaplevet, újat merünk rá, kevergerjük, lefedjük. Ezt addig ismételjük, amíg az alaplé el nem fogy, és a rizs is puhul.
  4. Utoljára öntjük fel a fehérborral, megvárjuk, míg azt is magába issza.
  5. Közben száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a durvára vágott diót (színe ne legyen, csak illata!).
  6. Ha az a rizottónk a bort is magába szívta, akkor hozzáadjuk a gorgonzolát, és elkeverjük - szép krémes lesz tőle.
  7. Végül hozzátesszük a kockára vágott körtét, és az illatosra pirított diót.
  8. Lefedjük, elzárjuk a gázt, és pár percig hagyjuk, hogy a körte is puhuljon picit a gőzben.
  9. Azonnal tálaljuk.

  • költség: 790 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 287
elküldve: 1
receptkönyben: 137
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
274 recept

Hozzászólások (2)

vmzsuzsa
vmzsuzsaszo, 2014-03-01 17:24

Én is aszalt szilvás szűzérme mellé készítettem, ott találtam az ajánlást. Nagyon izlett, finom volt. Gorgonzola helyett márványsajttal, mert azt jobban szeretjük. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Legfrissebb cikkek

505