r
Nosalty Logó

Spenótos bundában sült csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Spenótos bundában sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1019 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3057 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3021 micro
Összesen 1019 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    193.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2743.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4051 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9062 micro
Összesen 3057 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellszeleteket alaposan megtisztítjuk és vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval.
  2. Egy tányérba szitálunk 10 dkg lisztet.
  3. Egy tálkába ütjük a tojást, beleöntjük a spenótpürét, sózzuk, belenyomjuk a fokhagymakrémet, beleszórjuk a lisztet és a tejjel csomómentes, sűrű masszává keverjük.
  4. Felforrósítjuk az olajat.
  5. A melleket először a lisztbe forgatjuk meg, majd a spenótos masszába mártjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
  6. Az olajban közepes lángon mindkét oldalukat kb. 4-4 perc alatt megsütjük.
  7. A felesleges olajat konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8501
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 14.

Ajánló

Párolt rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos bundában sült csirkemell
Andi80_ 380 recept

Imádom a spenótot és igyekszem a családdal is megszerettetni. Szépen termett a kertben, tettem is el belőle a fagyasztóba püré formájában. Most csak elővettem, hagytam kiolvadni és már kész is a felhasználásra.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!