Szia.Ez tényleg "tuti"recept!Sokszor megcsináltam már dupla adaggal,fele sajtos,felére meg köménymagot szórok,hogy mindenkinek a kedvére tegyek.Jó 10 évvel ezelőtt egy pékségbe ipari mennyiséget gyártottam eladásra és hát annyira meguntam,hogy még a recept is megszökött...egy éve kísérletezgetek különböző receptekkel,de valahogy egyik se volt az igazi.Tudtam mi kell bele csak az arányokat nem és az fontos.Ezt mikor már gyúrtam,tudtam,hogy ő az IGAZI nekem.Ezer köszönet és hála a receptért.Annyit változtattam még rajta,hogy kefirrel készítettem először,mert pont nem volt otthon tejföl és hajnalban álltam neki begyúrni,és friss élesztővel készítem.A tojásfehérjébe keverek egy kis pirospaprikát és úgy kenem le a tetejét,nagyon szép színe lesz.Mindenkinek csak ajánlani tudom,sőt már elég sokaknak megadtam a recepted
Szia!
Örülök,hogy Neked is bevált ez a recept :))) Hosszas kísérletezgetés után sikerült a megfelelő arányokat megtalálni :) Legközelebb én is teszek pirospaprikát a tojásfehérjébe, köszi az ötletet :)
Ezt már sokadjára sütöm.... nagyjából 10 perc alatt szokott elfogyni :-) A legjobb stangli recept ever :-)
Az a legtutibb benne, hogy este összegyúrom, bevágom a hűtőbe, reggel pedig kinyújtom és sütöm, vagy másnap bármikor... így mindig frissen tudom az asztalra tenni.
Köszi a receptet!
Nagyon finom lett fel is faltuk az egészet.Korábban valaki írta,hogy neki nem sikerült mert túl sok a liszt üzenem neki olvassza fel a Ramat és,akkor talán sikerülni fog.Mi egy kis túrót is tettünk a tésztába nagyon jó lett kívül ropogott belül omlós volt!Nagyon Köszönöm a Receptet!!!!!!!!!!!!!!!
Kedves Anessz! Vendegeket varunk, es egy gyors sajtos rud receptet kerestem. A hozzavalokat bedobaltam a kenyersütö gepbe, amig dagasztotta-kelesztette, tudtam mast csinalni. En a megmaradt tojasfeherjevel kentem le, sima reszelt sajttal szortam meg. 2 tepsivel lett. Egyszerü es nagyszerü recept, köszi szepen!!!
Régóta vágytam a tökéletes sajtosrúd, v. pogácsa receptre!
Ez az! Nekem is nagyon finomra sikerült, friss élesztővel, és a tésztájába is reszeltem sajtot! Mindenkinek ízlett!
Köszönjük!!! Üdvözlettel: Gabi
nem csak 2dl tejföl kell bele,hanem az 1 tojássárgája,és az tejbe vagy vízbe felfuttatott élesztő:) nekem még pont,hogy kellett egy kis lisztet adnom hozzá mert olyan sok volt a "folyadék"...:)
Száraz élesztőt nem szoktam felfuttatni, mert nem kell így is megkel a tészta. Akkor a folyadék menyiségével volt a gond, tehettem volna hozzá többet is.
Kedves Anessz Lenne egy kérdésem: a sajtos rúd tésztájából készíthetek én pogit is? Kisfiam első szülinapi bulijára szeretnék sütni pogit:) tetszik a recepted,hogy nem kell az élesztőt felfutatni.(nem egy ördöngőség de nekem nem mindig fut fel) Üdv Erika
Egyszerüen imádom ezt a sütit!!!
Nagyon egyszerű és soha nem tudtam még elrontani:) Ami nálam nagy szó!
Annyit variáltam az alap recepten, hogy én a tésztába is keverek egy kis reszelt füstölt sajtot.
Hozzászólások (27)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Szia.Ez tényleg "tuti"recept!Sokszor megcsináltam már dupla adaggal,fele sajtos,felére meg köménymagot szórok,hogy mindenkinek a kedvére tegyek.Jó 10 évvel ezelőtt egy pékségbe ipari mennyiséget gyártottam eladásra és hát annyira meguntam,hogy még a recept is megszökött...egy éve kísérletezgetek különböző receptekkel,de valahogy egyik se volt az igazi.Tudtam mi kell bele csak az arányokat nem és az fontos.Ezt mikor már gyúrtam,tudtam,hogy ő az IGAZI nekem.Ezer köszönet és hála a receptért.Annyit változtattam még rajta,hogy kefirrel készítettem először,mert pont nem volt otthon tejföl és hajnalban álltam neki begyúrni,és friss élesztővel készítem.A tojásfehérjébe keverek egy kis pirospaprikát és úgy kenem le a tetejét,nagyon szép színe lesz.Mindenkinek csak ajánlani tudom,sőt már elég sokaknak megadtam a recepted
Szia!
Örülök,hogy Neked is bevált ez a recept :))) Hosszas kísérletezgetés után sikerült a megfelelő arányokat megtalálni :) Legközelebb én is teszek pirospaprikát a tojásfehérjébe, köszi az ötletet :)
Szép napot! :)
Örülök, hogy sikere van :)))
Ezt már sokadjára sütöm.... nagyjából 10 perc alatt szokott elfogyni :-) A legjobb stangli recept ever :-)
Az a legtutibb benne, hogy este összegyúrom, bevágom a hűtőbe, reggel pedig kinyújtom és sütöm, vagy másnap bármikor... így mindig frissen tudom az asztalra tenni.
Köszi a receptet!
Szívesen :)
Isteni. Az instant eleszto helyett en frisset tettem, amit felfuttattam egy deci tejben, es ugy adtam hozza. Koszi a receptet.
Örülök, hogy jól sikerült :)
Nagyon finom lett fel is faltuk az egészet.Korábban valaki írta,hogy neki nem sikerült mert túl sok a liszt üzenem neki olvassza fel a Ramat és,akkor talán sikerülni fog.Mi egy kis túrót is tettünk a tésztába nagyon jó lett kívül ropogott belül omlós volt!Nagyon Köszönöm a Receptet!!!!!!!!!!!!!!!
Örülök :))
Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :)
Kedves Anessz! Vendegeket varunk, es egy gyors sajtos rud receptet kerestem. A hozzavalokat bedobaltam a kenyersütö gepbe, amig dagasztotta-kelesztette, tudtam mast csinalni. En a megmaradt tojasfeherjevel kentem le, sima reszelt sajttal szortam meg. 2 tepsivel lett. Egyszerü es nagyszerü recept, köszi szepen!!!
Régóta vágytam a tökéletes sajtosrúd, v. pogácsa receptre!
Ez az! Nekem is nagyon finomra sikerült, friss élesztővel, és a tésztájába is reszeltem sajtot! Mindenkinek ízlett!
Köszönjük!!! Üdvözlettel: Gabi
Megsütöttem, és nekem apszolut ehetetlen. 60 dkg liszthez, 2 dl tejföl? Nagyon kemény lett a tésztája ami miatt meg sem kellt.
nem csak 2dl tejföl kell bele,hanem az 1 tojássárgája,és az tejbe vagy vízbe felfuttatott élesztő:) nekem még pont,hogy kellett egy kis lisztet adnom hozzá mert olyan sok volt a "folyadék"...:)
Száraz élesztőt nem szoktam felfuttatni, mert nem kell így is megkel a tészta. Akkor a folyadék menyiségével volt a gond, tehettem volna hozzá többet is.
Tojás fehérjével vagy sárgájával kell be kenni vagy 1 egész tojással.
Tényleg nem lehet elrontani!:) Nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet!
Üdv: Csizivivi
Gondolom mehet bele egy egész abból is, bár úgy nem próbáltam még.
Ha friss élesztőt használok, mennyi kell bele?
Szia!
Nálam 20-23 perc alatt megsül.
Mennyi idő kb. mire aranybarnára sül?
Kedves erycicus!
3oka lehet, hogy nem fut fel az élesztőd:
- túl régi
- nem elég langyos a tejed
- túl meleg a tejed
ha egy kiskanál cukrot is teszel a tejbe, akkor már biztosan felfut!!
tényleg nem nehéz (én sem tudtam elrontani ;) ) ráadásul nagyon finom....de legközelebb egy kicsit több sót teszek bele....
Illetve kipróbáltam már én is. :))
Kedves Anessz Lenne egy kérdésem: a sajtos rúd tésztájából készíthetek én pogit is? Kisfiam első szülinapi bulijára szeretnék sütni pogit:) tetszik a recepted,hogy nem kell az élesztőt felfutatni.(nem egy ördöngőség de nekem nem mindig fut fel) Üdv Erika
Kedves Erika!
Természetesen lehet pogácsákat is szaggatni ebből a tésztából, kipróbáltam már én. Nem lehet vele hibázni! :)
Üdv Anikó
Egyszerüen imádom ezt a sütit!!!
Nagyon egyszerű és soha nem tudtam még elrontani:) Ami nálam nagy szó!
Annyit variáltam az alap recepten, hogy én a tésztába is keverek egy kis reszelt füstölt sajtot.