Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rúd élesztővel recept

hozzászólások (27)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

A K Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
13.6 g

zsír

Összesen:
37.6 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
78 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.7 g
Kalcium:
151 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
41 mg
Foszfor:
212 mg
Kálium:
185 mg
Nátrium:
1070 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
33 µg

szénhidrát

Összesen:
59.9 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
44.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
55 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
29 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
359 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
108.5 g

zsír

Összesen:
301.1 g
Telített zsírsav:
85 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
126 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
77 g
Koleszterin:
624 mg

ásványi anyagok

Összesen:
13.3 g
Kalcium:
1216 mg
Vas:
12 mg
Magnézium:
322 mg
Foszfor:
1686 mg
Kálium:
1492 mg
Nátrium:
8554 mg
Cink:
12 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
260 µg

szénhidrát

Összesen:
479 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
25 g

víz

Összesen:
357 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
438 µg
E vitamin:
26 mg
K vitamin:
242 µg
C vitamin:
3 mg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
2868 µg
D vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.4 g

zsír

Összesen:
23.4 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
10 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
49 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
95 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
25 mg
Foszfor:
130 mg
Kálium:
116 mg
Nátrium:
664 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
19 µg

szénhidrát

Összesen:
37.2 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
27.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
33 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
18 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
222 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aliya
Aliya Thu, 2013-05-30 10:30

Szia.Ez tényleg "tuti"recept!Sokszor megcsináltam már dupla adaggal,fele sajtos,felére meg köménymagot szórok,hogy mindenkinek a kedvére tegyek.Jó 10 évvel ezelőtt egy pékségbe ipari mennyiséget gyártottam eladásra és hát annyira meguntam,hogy még a recept is megszökött...egy éve kísérletezgetek különböző receptekkel,de valahogy egyik se volt az igazi.Tudtam mi kell bele csak az arányokat nem és az fontos.Ezt mikor már gyúrtam,tudtam,hogy ő az IGAZI nekem.Ezer köszönet és hála a receptért.Annyit változtattam még rajta,hogy kefirrel készítettem először,mert pont nem volt otthon tejföl és hajnalban álltam neki begyúrni,és friss élesztővel készítem.A tojásfehérjébe keverek egy kis pirospaprikát és úgy kenem le a tetejét,nagyon szép színe lesz.Mindenkinek csak ajánlani tudom,sőt már elég sokaknak megadtam a recepted

Anessz
Anessz / Anessz Fri, 2013-05-31 07:59

Szia!
Örülök,hogy Neked is bevált ez a recept :))) Hosszas kísérletezgetés után sikerült a megfelelő arányokat megtalálni :) Legközelebb én is teszek pirospaprikát a tojásfehérjébe, köszi az ötletet :)

Szép napot! :)

csalány
csalány Thu, 2013-04-11 10:55

Ezt már sokadjára sütöm.... nagyjából 10 perc alatt szokott elfogyni :-) A legjobb stangli recept ever :-)
Az a legtutibb benne, hogy este összegyúrom, bevágom a hűtőbe, reggel pedig kinyújtom és sütöm, vagy másnap bármikor... így mindig frissen tudom az asztalra tenni.
Köszi a receptet!

Barsony Aliz Monika
Barsony Aliz Monika Fri, 2013-03-29 09:49

Isteni. Az instant eleszto helyett en frisset tettem, amit felfuttattam egy deci tejben, es ugy adtam hozza. Koszi a receptet.

suklemovics17
suklemovics17 Tue, 2012-04-17 20:36

Nagyon finom lett fel is faltuk az egészet.Korábban valaki írta,hogy neki nem sikerült mert túl sok a liszt üzenem neki olvassza fel a Ramat és,akkor talán sikerülni fog.Mi egy kis túrót is tettünk a tésztába nagyon jó lett kívül ropogott belül omlós volt!Nagyon Köszönöm a Receptet!!!!!!!!!!!!!!!

szteri
szteri / szteri Sat, 2011-11-26 17:14

Kedves Anessz! Vendegeket varunk, es egy gyors sajtos rud receptet kerestem. A hozzavalokat bedobaltam a kenyersütö gepbe, amig dagasztotta-kelesztette, tudtam mast csinalni. En a megmaradt tojasfeherjevel kentem le, sima reszelt sajttal szortam meg. 2 tepsivel lett. Egyszerü es nagyszerü recept, köszi szepen!!!

csigabika
csigabika Tue, 2011-11-01 22:16

Régóta vágytam a tökéletes sajtosrúd, v. pogácsa receptre!
Ez az! Nekem is nagyon finomra sikerült, friss élesztővel, és a tésztájába is reszeltem sajtot! Mindenkinek ízlett!
Köszönjük!!! Üdvözlettel: Gabi

ildi992
ildi992 / ildi992 Tue, 2011-06-14 13:24

Megsütöttem, és nekem apszolut ehetetlen. 60 dkg liszthez, 2 dl tejföl? Nagyon kemény lett a tésztája ami miatt meg sem kellt.

Tüncő
Tüncő / Tüncő Sun, 2012-08-19 17:13

nem csak 2dl tejföl kell bele,hanem az 1 tojássárgája,és az tejbe vagy vízbe felfuttatott élesztő:) nekem még pont,hogy kellett egy kis lisztet adnom hozzá mert olyan sok volt a "folyadék"...:)

ildi992
ildi992 / ildi992 Wed, 2012-08-22 14:02

Száraz élesztőt nem szoktam felfuttatni, mert nem kell így is megkel a tészta. Akkor a folyadék menyiségével volt a gond, tehettem volna hozzá többet is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-10 13:22

Tojás fehérjével vagy sárgájával kell be kenni vagy 1 egész tojással.

csizivivi
csizivivi Fri, 2011-01-28 13:25

Tényleg nem lehet elrontani!:) Nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet!
Üdv: Csizivivi

miszisz píbádi
miszisz píbádi Wed, 2010-03-10 15:52

Kedves erycicus!

3oka lehet, hogy nem fut fel az élesztőd:

- túl régi
- nem elég langyos a tejed
- túl meleg a tejed

ha egy kiskanál cukrot is teszel a tejbe, akkor már biztosan felfut!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-07 15:53

tényleg nem nehéz (én sem tudtam elrontani ;) ) ráadásul nagyon finom....de legközelebb egy kicsit több sót teszek bele....

erycicus
erycicus Sun, 2010-02-21 15:12

Kedves Anessz Lenne egy kérdésem: a sajtos rúd tésztájából készíthetek én pogit is? Kisfiam első szülinapi bulijára szeretnék sütni pogit:) tetszik a recepted,hogy nem kell az élesztőt felfutatni.(nem egy ördöngőség de nekem nem mindig fut fel) Üdv Erika

Anessz
Anessz / Anessz Sun, 2010-02-21 16:09

Kedves Erika!
Természetesen lehet pogácsákat is szaggatni ebből a tésztából, kipróbáltam már én. Nem lehet vele hibázni! :)
Üdv Anikó

rizsa
rizsa Tue, 2010-02-16 11:23

Egyszerüen imádom ezt a sütit!!!
Nagyon egyszerű és soha nem tudtam még elrontani:) Ami nálam nagy szó!
Annyit variáltam az alap recepten, hogy én a tésztába is keverek egy kis reszelt füstölt sajtot.

632
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tejföl 2 dl
tojássárgája 1 db
2 dkg
tojás 1 db
sajt 10 dkg
szezámmag 2 ek
lenmag 2 ek