r
Nosalty Logó

Pisztáciás - narancsos csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pisztáciás - narancsos csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    172.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2968.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2186 micro
Összesen 2696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tortaformát ráhelyezzük a sütőpapírra és körbevágjuk, majd kibéleljük vele a formát, az oldalát pedig kivajazzuk.
  2. Melegítsük elő a sütőt.
  3. A csokit tördeljük bele egy hőálló tálba, adjuk hozzá a vajat is, majd gőz fölött olvasszuk meg.
  4. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját adjuk hozzá a megolvadt vajas csokihoz a cukorral, pisztáciával és a sütőporos liszttel együtt.
  5. Verjük fel a tojásfehérjét. A habot óvatosan adjuk hozzá a csokis masszához, majd az egészet töltsük bele a tortaformánkba.
  6. Kb 20 percig süssük így, majd vegyük ki, és alufóliával fedjük le a tetejét, hogy meg ne égjen a tésztánk. Így süssük még kb 20 percig.
  7. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából és porcukorral, pisztáciadarabokkal díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7853
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept -nagyjából- eredetije a "Nagy sütiskönyv gyerekeknek" című könyvből való. Ott a csillogó csokitorta nevű költeményt alakítottam át a saját szám ízére. Ütős csoki-narancs íz vár arra, aki erre vetemedik :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!