r
Nosalty Logó

Orgonás-rózsás virágfagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Orgonás-rózsás virágfagyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virágokat mossuk meg, de a bodzát csak óvatosan, vagy ha védett, tiszta helyről szedtük, akkor nem is muszáj. A szirmokat nagyjából szedjük le a szárakról.
  2. A tejet és a tejszínt öntsük egy lábosba, szórjuk bele a szirmokat, a vaníliarúd kikapart magját és a rudat, és a cukrot is adjuk hozzá.
  3. Melegítsük, de mielőtt forrna, vegyük le a tűzről. Hagyjuk hűlni, és közben kóstolgassuk. Már a legelején is lesz némi virágíze, és minél tovább hagyjuk a tejszínben a szirmokat, annál intenzívebb lesz. Néhány óra után pedig kicsit savanykássá is válhat, úgyhogy ne feledkezzünk meg róla.
  4. A kívánt íz elérése, de mindenképp a tejszín kihűlése után szűrjük le azt. Tegyük vissza a tűzre melegedni.
  5. A tojássárgáját keverjük ki jól a mascarponéval, majd öntsük a melegedő tejszínhez. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetjük, míg kicsit be nem sűrűsödik.
  6. Öntsük műanyag dobozba, és miután teljesen kihűlt, tegyük a fagyasztóba. 1-2 óra elteltével keverjük át, ezt ismételhetjük még néhányszor, amíg teljesen meg nem fagy. Tálalás előtt vegyük ki a fagyit 10 percre a fagyasztóból, hogy könnyen adagolható legyen.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2210
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 08.

Ajánló

Vadrózsát (csipkebogyó virága) is használhatunk, bár annak kevésbé intenzív az íze. Olyan növényekről szedjük a virágot, amik biztos nem szennyezettek, vegyszerezettek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Nagyon furcsa, de ennek a fagyinak tényleg virágíze van. Rózsa is, orgona is, bodza is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!