r
Nosalty Logó

Mandorlini

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Mandorlini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 6475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    347.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6093.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1467 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    1375 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.6 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    119 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 6475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Egy edényben elkavarjuk a lisztet, a mandulával és a sütőporral. Ráreszeljük a marcipánt, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojásfehérjét és a likőrt.
  3. A kézi mixer dagasztó villájával egy homogén masszává dolgozzuk. Ha túl száraz a tészta, még adunk hozzá kevés likőrt. A tésztának eléggé ragacsosnak kell lennie.
  4. A mandulapehelyt egy tányérba borítjuk. A tésztából vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk, majd meghempergetjük a mandulapehelyben, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük. Kivesszük a sütőből, és még melegen megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4766
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, kívül ropogós belül puha-lágy aprósütemény, intenzív mandula-marcipán ízzel, amely egy cappuccino vagy egy presszó kávé társaságában Olaszországba varázsol.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek