r
Nosalty Logó

Mákos-kókuszos hólabda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-kókuszos hólabda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    293.5 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6785.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    2517 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1965 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 4124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat különválasztjuk, és a sárgát felverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a porcukrot (édesítőt) citromlevet.
  2. 2 dl tejet melegítünk, és beleöntjük a mákot, kicsit forraljuk, aztán levesszük a tűzről.
  3. A lisztet leszitáljuk, és összekeverjük a sütőporral, majd 3 adagban hozzáadjuk a vajas masszához felváltva a mákos masszával, közben még önthetünk hozzá tejet, hogy lágyabb legyen a tészta, majd hozzákeverjük a habbá vert fehérjét óvatosan.
  4. Miután kész, előmelegített sütőben kivajazott, lisztezett formában megsütjük.
  5. Ezalatt a krémhez felrakjuk a tűzre a tejet, hozzáadunk 10 g vajat a cukrokat és a lisztet, simára elkeverjük, és sűrűre főzzük.
  6. Miután kihűlt a krém, a maradék szobahőmérsékletű vajjal még egyszer átkeverjük.
  7. Ha kész a tészta hagyjuk kihűlni, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és félbevágjuk. Megtöltjük a krémmel, majd körbekenjük vele a kis labdát, és beleforgatjuk kókuszreszelékbe. Tetejére ízlés szerint nyomunk egy kis tejszínhabot vagy vajkrémet, de csokimázzal a legfinomabb. Jó étvágyat:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5667
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

Én a tetejére tejszínhabot nyomtam kis kakaóval meghintve, de a csokimáz a legjobb rá, az az igazság:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap este fél 9-kor összedobtam fél óra alatt egy bejglit, hát maradt még mák, gyorsan kezdenem kellett még valamit vele:). Ez lett az eredménye :).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!