r
Nosalty Logó

Karamellás-csokoládés hatlapos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Karamellás-csokoládés hatlapos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 7738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    299 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7904.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2743 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1144.1 g
  • Cukor
    595 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1983 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 7738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztához összemorzsoljuk a sütőporos lisztet, a porcukrot, a margarint és a sót. Hozzáadjuk a tojásokat és annyi tejet, hogy könnyű, gyúrható tésztát kapjunk. 6 gombócot formálunk belőle. Először kettévágjuk a tésztát, majd azokat 3 felé osztjuk. Így lesz egyforma minden lap.
  2. Tepsi hátoldalán megsütjük. (Én úgy készítem, hogy a tepsit előmelegítem. Kinyújtom a tésztát kis téglalap alakúra. A tepsi hátoldalát megkenem margarinnal, és a meleg tepsin nyújtom tovább a megfelelő méretre.)
  3. Megsütjük. Világos színű legyen és puha, 5-8 perc alatt kész. Késsel alányúlva óvatosan tálcára csúsztatjuk a megsült lapot. Még ötször ismételjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A cukrot megolvasztjuk egy nagyobb méretű lábosban. Felengedjük vízzel, és hagyjuk, hogy a karamell teljesen felolvadjon.
  2. A csokoládés pudingporokat kikeverjük annyi tejjel, hogy keverhető legyen. A maradék tejet hozzáöntjük a karamellhez. Felforraljuk.
  3. Tűzről levéve hozzáöntjük a csokoládés pudingporokat, és összefőzzük. Melegen hozzáadjuk a margarint, hagyjuk, hogy elolvadjon a krémben.
  4. A lapokat megtöltjük a meleg krémmel. Óvatosan kenjük a szélén, nem fog lefolyni, mert a puding hamar köt.
  5. Kihűlve már szeletelhető is, mert a lap a sütés után is puha már.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 25929
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 07.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki eddig csak a hagyományos receptekkel próbálkozott! Szeretem a vajat a süteményekbe, de ezt mindig jó minőségű margarinnal készítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás-csokoládés hatlapos
Nyuszikutya 51 recept

Íme egy klasszikus, amelyen sokat kísérleteztem. Szerettem a karamellás és a csokoládés, illetve kakaóporos változatot is. De így együtt a legfinomabb, legalábbis a párom szerint, akinek hamar a kedvenc süteményévé vált. Nagyon sokat készítem, nem lehet vele hibázni!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!