Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-csokoládés hatlapos recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Nátrium

TOP Vitaminok

K A E Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.3 g

zsír

Összesen:
30.8 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
36 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
273 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
261 mg
Kálium:
79 mg
Nátrium:
233 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
22 µg

szénhidrát

Összesen:
115.2 g
Összes cukor:
60 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
50.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
19 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
31 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
281 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 10 adag *

fehérje

Összesen:
102.9 g

zsír

Összesen:
307.8 g
Telített zsírsav:
74 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
131 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
83 g
Koleszterin:
360 mg

ásványi anyagok

Összesen:
8.7 g
Kalcium:
2745 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
157 mg
Foszfor:
2605 mg
Kálium:
798 mg
Nátrium:
2350 mg
Cink:
5 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
223 µg

szénhidrát

Összesen:
1151.8 g
Összes cukor:
602 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
504.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
191 µg
E vitamin:
30 mg
K vitamin:
304 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
2817 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.3 g

zsír

Összesen:
10 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
12 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
89 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
4 mg
Foszfor:
84 mg
Kálium:
25 mg
Nátrium:
74 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
37.3 g
Összes cukor:
20 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
16.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
6 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
10 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
91 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodak
Kodak / Kodak Fri, 2015-08-14 11:51

Én 8 dl tejjel és 10 dkg margarinnal csináltam a krémet, de így is kb. a fele megmaradt...pedig nem sajnáltam mikor a lapokat kentem. Valami nem stimmel az arányokkal...

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Fri, 2015-08-14 18:26

Kedves Kodak! Évek óta készítem így a sütit, az arány biztosan jó. Lehet, hogy kisebb méretű lapokat sütöttél. Mi sok krémmel szeretjük ezért ez az arány nekünk így jó. Én mindenképpen hűtőbe tenném a sütit, ha kihűlt. Remélem az íz kárpótol... Üdv:Yvette

Kodak
Kodak / Kodak Wed, 2015-08-19 05:54

Hétvégén megsütöm újra, kétharmad krémmel. Mert amúgy nagyon finom ám :-) A lapokat a megadott arányokkal csinálom, mert azokkal nem volt gond. Kb. fél sütőtepsinyi tepsiben sütöttem, annyira nem voltak kicsik. Ellenben olyan vékonyra nyújtottam, hogy befedje, hogy már szét is szakadt néhol. De tényleg nagyon jó kis süti, úh megtartjuk a receptet :-)

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Mon, 2015-08-24 20:34

Kedves Kodak! Örülök, hogy megtartod a receptet :) szerintem egy kicsit minden receptet a saját konyhánkra kell átformálni, így alkotjuk meg a számunkra tökéleteset!
Üdv: Yvette

Kodak
Kodak / Kodak Fri, 2015-08-14 08:38

Kedves Yvette!

Ha elkészült, célszerű hűtőben tárolni? Vagy eláll szobahőmérsékleten is pár napig? a pudingos töltelék miatt kérdezem...

Üdv.:Kodak

gazcsi
gazcsi Sat, 2015-07-11 19:19

Köszönöm a gyors és kielégítő választ, nekifutok a készítésének úgyis jön a gyerekem szülinapja a hónap végén.
Üdv. Csilla

gazcsi
gazcsi Thu, 2015-07-09 20:27

Nagyon guszta a sütid, gratulálok. Nem csináltam még karamellt, tartok is tőle, hogy sikerül-e nekem. Úgy tudom nem szabad keverni olvasztás közben és nem mindegy, hogy milyen edényben csinálod. Milyen a végén a színe, hogy még ne legyen égett íze?
Ha tudnál kezdő karamell készítőnek tanácsot adni, megköszönném.
Üdv. Csilla

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Fri, 2015-07-10 13:35

Kedves Csilla! Köszönöm szépen. A karamell készítésétől ne félj, ebben az esetben nem bonyolult. Én megkeverem olvasztás közben, mert ez egy nagyobb mennyiség, kevés a fakanálra ragad, ez nem probléma. Régebben vásárolt rozsdamentes nagyobb lábosban készítem. Borostyán színű legyen akkor jó, nem fog elégni .Viszont amikor a vizet hozzáadod akkor vigyázni kell ,mert a karamell megszilárdul és gőz jön felfele a lábosból, ami nagyon forró. Utána hagyod kis lángon, hogy a vízben feloldódjon a karamell, miközben a tejet is hozzáöntheted fokozatosan. Így kapsz egy finom karamellás tejet amit aztán besűrítesz a pudingporokkal. Sok sikert kívánok!
Üdv: Yvette

774
finomliszt 55 dkg
margarin 12.5 dkg
porcukor 15 dkg
sütőpor 1.5 csomag
tojás 2 db
tej 1 dl
1 csipet
cukor 40 dkg
víz 3 dl
tej 1 l
csokoládés pudingpor 3 tasak
margarin 20 dkg