r
Nosalty Logó

Kakaós kelt batyu

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Konczsuzsi
Kakaós kelt batyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 3330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingot megfőzzük a csomagolása szerint.
  2. A rizstejet összekeverjük az olajjal, cukorral, kakaó és kávéporral, belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Ha felfutott, a liszthez keverjük, és lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle.
  4. Hagyjuk a duplájára kelni.
  5. Ha megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán kb. 1-0,7 cm vastagra.
  6. Szögletes darabokra vagdossuk, minden darab közepére egy kanál kihűlt pudingot halmozunk.
  7. A szögletes darabokat batyu formájúra hajtogtajuk (a 4 sarkát egymásra hajtjuk).
  8. Kikent tepsibe kb. negyed órát kelesztjük, majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6627
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konczsuzsi 13 recept

Édességevő családnak süteményt készíteni tej nélkül elég nehéz feladat. Sokat kísérletezem a rizstej felhasználásán, ez a recept az egyik ilyen kísérlet eredménye. A rizstej elég furcsa az ízét és az állagát tekintve is, így a  vaníliás pudingpor a halványsárga színét szürkéssé változtatja, ami bevallom nem túl bizalomgerjesztő. Ezért ajálnanám a többi ízesített pudingpor használatát, pl. epres, puncsos vagy kakaós. De vaníliással sem rossz az íze, csupán a látszat nem szívderítő. A tojás akár el is hagyható a tésztából, mint az instant kávé, bár ez utóbbi kellemes aromája miatt kifejezetten fimon benne. A tepsiben kelesztés elhagyható, ha hideg sütőbe tesszük, és ott hagyjuk kelni, amíg a sütő el nem éri a kívánt hőfokot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk