r
Nosalty Logó

Hideg uborkaleves Zebu konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zebu
Hideg uborkaleves Zebu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Kovászos uborka elkészítése

Uborkaleves

Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Kovászos uborka elkészítése

Uborkaleves

Összesen 515 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Kovászos uborka elkészítése

Uborkaleves

Összesen 23 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 515 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

Kovászos uborka elkészítése

Uborkaleves

Elkészítés

Kovászos uborka elkészítése

  1. Az uborkákat három bemetszéssel a közepén és a két vége levágása után egy nagyobb üvegbe rakjuk. Friss fokhagymát, friss kaprot teszünk még mellé, én elég sokat szoktam...
  2. A felforralt, majd valamennyire visszahűtött vízbe rakunk sót, és ezzel öntjük nyakon az uborkát.
  3. A tetejébe szigorúan csak kovásszal készült házi kenyeret rakunk, alaposan megpirítva, hogy ne hulljon szét a vízben. Lélegző fedést rakunk rá.
  4. Napra tesszük, és figyeljük, hogyan élvezi a napozást, néha megforgatjuk, hogy érezze a törődést.

Uborkaleves

  1. Apró kockákra vágjuk a kovászos uborkát és a fürtös uborkát, beletesszük egy edénybe, hozzáöntjük a kovászos uborka levét, plusz a joghurtot és a zöldség alaplét.
  2. A kaprot finomra vágjuk, és úgy szórjuk bele. Ízesítjük ízlés szerint.
  3. Hűtőbe rakjuk, és jól lehűtjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1248
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legjobb nagy melegben és nagyon hidegen.

Hozzávalók

Kovászos uborka elkészítése

Uborkaleves

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek