r
Nosalty Logó

Hamburger puffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamburger puffancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 899 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    1847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    770 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 3597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is felfuttatjuk az élesztőt a tejben, majd azt egy nagy tálba öntve a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
  2. A tésztát letakarva 20-25 percig pihentetni kell, és az eltelt idő után újra összegyúrni.
  3. Még egyszer 20-25 percnyi pihentetésre van szükség, s ezután akkora kis zsemléket kell formázni, ami kényelmesen belefér a tenyerünkbe, hiszen még keleszteni kell őket. Kb. 6-8 zsemlét kell kapnunk. Figyeljünk, hogy a tetejük minél simább legyen. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük a kis puffancsokat, és hagyjunk kis helyet köztük.
  4. Még 35-40 percig úgy kell hagynunk őket, azaz az utolsó pihentetés következik. Mielőtt azonban otthagynánk őket, egy tojás felverése után meg kell kenni a zsemlebucik tetejét, attól kapják a sütés utáni barna színt.
  5. Ha lejárt a fent említett idő, akkor még egyszer meg kell kenni őket a tojással, ahogy azelőtt.
  6. Mehetnek is a 190 °C-ra előmelegített sütőbe, kb. 15 percre - ez az időintervallum sütőnként változhat, figyelni kell, míg el nem érik a képen látható színt. Ez idő alatt, ha mindent jól csináltunk, a zsemlék belseje is tökéletesen megsülnek, lágy finomságokat kapunk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4373
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 30.

Ajánló

Ha kellően kihűltek a zsemlék, mehet bele húspogácsa, sajt, ketchup, mustár, és mértéktelen mennyiségű zöldség!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem gondoltam volna, de lehetséges dolog elkészíteni házilag a hamburgerpuffancsokat! Igen, még olyanoknak is, akik ugyan nagyon szeretik a kelt tésztát, viszont az élesztő használatától ódzkodnak. Nos, hadd ne mondjam, én se vagyok nagy rajongója az élesztős ételkészítésnek, a procedúra előtt vettem is kettőt, hogy biztosra menjek. Szükség is volt rá, bénáztam az elején. Tisztázásképpen, felfuttatása során nincs másról szó, minthogy kézmeleg tejbe (én azt vettem észre, hogy inkább egy nagyon picit melegebbnek kell lennie, mint langyosnak) belemorzsoljuk az élesztőt. Kis cukor hozzáadása is szükségeltetik - ezt keverjétek a tejbe, hogy feloldódjon-, hiszen az élesztőgombák abból tudnak táplálkozni. A leírt mennyiséggel átlagosan 13 cm átmérőjű 6 db hamburgerzsemle készülhet el. Vigyázni érdemes, ugyanis nem mindegy, hogy az élesztő milyen aktív, hiszen könnyen megeshet, hogy másnak sokkal nagyobbra kel meg. Értelemszerűen, ha többet szeretnénk és kisebbeket, akkor több részre kell szedni a tésztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek