r
Nosalty Logó

Fügés-diós virág szilvalekvárral kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Fügés-diós virág szilvalekvárral kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 5516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6383.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    3033 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    963.4 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 5516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A tésztához valókból kalácstésztát dagasztunk.
  3. Fél óra pihentetés után, 4 db 9 dkg-os, és 20 db kisebb cipócskát formálunk a tésztából (nem baj, ha egy-két kis cipóval több jön ki).
  4. Negyedóra múlva a 4 db nagyobb cipócskát szép kerekre nyújtjuk.
  5. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és rárendezzük a kis kerek tésztaköröket úgy, hogy a széleik ne érjenek össze. A tésztaszéleket megkenjük tojással.
  6. A kisebb cipócskákat kinyújtjuk akkorára, hogy a közepükbe tett 1/2 ek szilvalekvárt be tudjuk csomagolni, összenyomkodni és kerek gombócokká formálni.
  7. A tepsin lévő körökre rakunk körbe 5-6 db-ot szintén úgy, hogy kis távolság legyen közöttük. Úgyis összekelnek, de úgy lesz jó. Ha készen vagyunk, hagyjuk szépen megkelni.
  8. Majd a körök közepét és a gombócokat is megkenjük tojással, a közepükbe 3 db félbevágott fügét rendezünk, 3 ek diót szórunk csak a fügékre, és 170 fokos sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1171
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Ajánló

Vendégváráshoz 1-1 kis virágot lehet számolni, kis tányéron, szalvétával még mutatós is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fügés-diós virág szilvalekvárral kelt tésztából
Olaszné Anci 191 recept

Ennek a sütinek a formáját is az interneten találtam, az elkészítését pedig én az én családom részére (az ízvilágukat figyelembe véve) így képzeltem el. Ez is csak egy ötlet, amit továbbgondolhattok kedves szakácstársaim!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!