r
Nosalty Logó

Birsalmaszörp- és lekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gonoszka1
Birsalmaszörp- és lekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1663 kcal
  • 0% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 6650 kcal
  • 0% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 0% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1663 kcal
  • 0% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1725.2 g
  • Cukor
    1559 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    3159.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 6650 kcal
  • 0% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmákat kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Beletesszük egy rozsdamentes lábosba. Megöntözzük a citromlével, és rászórjuk a fahéjat. Felöntjük a vízzel, és feltesszük főni. Kb. 25 percet főzzük, ameddig megpuhul a gyümölcs.
  3. Ekkor botmixerrel pürésítjük, és átszűrjük egy szitán. Nem kell nagyon szárazra szűrni a sűrűbb pépet, mert abból lesz a lekvár.
  4. Ha átszűrtük, lemérjük a súlyát mind a két gyümölcspépnek, és kilónként fél kiló kristálycukrot keverünk bele. Feltesszük főni.
  5. Ha felforrt, akkor ha kell lehabozzuk.
  6. A szörphöz 15 g citromsavat, a lekvárhoz 5 g citromsavat teszünk. Ezután még kevergetve 1-2 percig főzzük, majd mikróban sterilizált üvegekbe töltjük.
  7. Száraz dunsztba hűtjük ki.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23721
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Birsalmaszörp- és lekvár
Gonoszka1 428 recept

Alig készítettem el a birsalmasajtot, s Férjem egy zacskó birsalmával jött haza, mert kapott az egyik ismerősétől. Gondoltam, hogy akkor szörpöt és lekvárt készítek (a Férjem úgyis lekvárt akart, a szörp pedig nálunk fogyóeszköz). Így elkészítettem és mondhatom, hogy nagyon finom. A költséget csak megsaccolni tudom, mert az idén az összes birsalmát ajándékba kaptuk. Ebből a mennyiségből 4 db 720 ml-es üveg szörp, és 2db 720 ml-es lekvár lett. A szörpben és a lekvárban 100 grammban 147 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!