r
Nosalty Logó

Birsalmasajt szekelyanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Birsalmasajt szekelyanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1002 kcal
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 12026 kcal
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1002 kcal
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2806.9 g
  • Cukor
    2500 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1542.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 12026 kcal
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmákat lemossuk, ledörzsöljük a szőrös részt, negyedbe vágjuk, és a magházukat eltávolítjuk.
  2. Annyi vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi.
  3. Ha megpuhult, leöntjük a főzővizet róla, amiből finom szörpöt készíthetünk.
  4. A birsalmákat botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. A péphez a pép súlyának 70 százaléknyi cukrot adunk hozzá. Kb. 2-3 óráig főzzük együtt, közben megkeverjük, vigyázat, nagyon "köpköd"!
  6. A végén durvára vágott diót keverünk bele.
  7. Szétszedhető formákat, vagy szilikon sütemény formákat hideg vízzel kiöblítünk, és beleöntjük a masszát.
  8. Másnapra megdermed annyira, hogy sütőpapírra kiborítsuk a formából.
  9. Kb. 2 hétig szárítjuk, száraz hűvös helyen, de addig is ehetünk belőle.
  10. Őrölt mandulával/keményítővel díszíthetjük, díszítősablon segítségével.
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10988
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Ajánló

Sajtok mellé, vagy ebéd után magában nagyon finom, de szépen csomagolva ajándéknak is kiváló.

Receptkategóriák

Nagyon szeretem a birsalma sajtot, ajándéknak is kiváló. Ha szeretnénk, díszítősablonnal még elegánsabbá tehetjük. A sablonokról a blogomban olvashatsz többet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!