Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bacon-ös csirketorta recept

hozzászólások (18)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Nátrium
Kalcium

TOP Vitaminok

B3 B6 B12 B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
57.3 g

zsír

Összesen:
46 g
Telített zsírsav:
19 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
273 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3 g
Kalcium:
349 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
58 mg
Foszfor:
589 mg
Kálium:
696 mg
Nátrium:
1273 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
70 µg

szénhidrát

Összesen:
7.2 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
164.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
16 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
215 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
2 mg
Összes folát:
27 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
229 g

zsír

Összesen:
184.1 g
Telített zsírsav:
74 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
71 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
21 g
Koleszterin:
1091 mg

ásványi anyagok

Összesen:
11.9 g
Kalcium:
1397 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
227 mg
Foszfor:
2354 mg
Kálium:
2783 mg
Nátrium:
5091 mg
Cink:
12 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
279 µg

szénhidrát

Összesen:
28.8 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
657.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
62 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
5 mg
B12 Vitamin:
6 µg
A vitamin (RAE):
858 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
5 µg
C vitamin:
6 mg
Összes folát:
109 µg
K vitamin:
6 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
18.5 g

zsír

Összesen:
14.8 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
88 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
112 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
18 mg
Foszfor:
190 mg
Kálium:
225 mg
Nátrium:
410 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
22 µg

szénhidrát

Összesen:
2.3 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
53 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
69 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
Összes folát:
10 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2011-08-18 19:34

Szerintem nem baj, hogy többféle változata is fel van téve az oldalra. Mielőtt feltettem volna, direkt nézegettem a recepteket, és igen, hasonlítanak, de azért egyik sem ugyanaz, mint a másik.
Jó, hogy ennyiféleképpen itt van, legalább mindenki eldöntheti, hogyan szeretné megcsinálni. :)

kamforka
kamforka Tue, 2011-12-20 09:41

Nekem ez tetszik a legjobban, köszi, hogy feltetted, már nagyon sokszor megcsináltam, és karácsonykor sem maradhat ki a menüből :))))

smagdi
smagdi Thu, 2011-08-18 11:29

Ez a recept már többféle elnevezéssel is fenn van. Amennyiben nem tartalmaz semmi plusz hozzávalót, szerintem fölösleges újra beküldeni.
Egy kis trükk az elkészítéshez: a húst csak lisztbe és tojásba mártsátok, és úgy rakjatok le egy réteget, amit aztán megszórtok reszelt sajttal. Aztán jöhet a következő réteg. Sokkal könnyebb a sajtot így adagolni, mint a tojásos húsra ráimádkozni. Nem kell leönteni sem tejszínnel sem nyers tojással a végén, mert akkor nagyon lucskos lesz, és nem lehet szépen szeletelni, szétcsúszik az egész. Ez így magában isteni, ahogy van. Ja és a húst ne sózzátok be, mert a bacon meg a sajt és a sonka is elég sós, és ehetetlen lesz. Én mindig kapcsos tortaformában sütöm, amiről a végén a karimát le kell pattintani, hogy az alatta lévő tepsibe kifolyjon a leve, mert csak így lesz szép ropogós a bacon az oldalán is.

kopancs
Vári Anikó / kopancs Wed, 2011-08-17 21:32

 
Én úgy csinálom, hogy egyszerűen a besózott hússzeleteket a sonkát és reszeltsajtot rétegezem, és amikor a tetején ráhajtom a bacon szeleteket, utána leöntöm tejszín és tojás felvert keverékével. Ettől szaftos lesz az egész.
Így vagy úgy, isteni recept, nálunk is nagy sláger, főként, ha vendégek jönnek.

sütipofa
sütipofa Thu, 2011-08-11 14:18

Kedves Flóra!Milyen sonkára gondolsz?Házi sonkára vagy amolyan pizzasonkára?köszi: Viki

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2011-08-11 17:50

Szia Viki!
Pizzasonkára gondolok, tehát olyanra, ami előre fel van vékonyra szeletelve.
Üdv: Flóra

virág70
virág70 Tue, 2011-08-09 14:49

 én most ennek nekiállok elkészíteni de a husit előtte megkapatom forró olajon.
Köszi az ötletet!

csato
csato Fri, 2011-08-05 09:41

Szia!
Ez gyönyörű,meg nagyon finom is lehet!Köszi!
Üdv Csató

694
bacon 25 dkg
csirkemell filé 50 dkg
sonka 15 dkg
sajt 20 dkg
finomliszt 3 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint