r
Nosalty Logó

Áfonyás túrótorta Era konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Era1980
Áfonyás túrótorta Era konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
125 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1583 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 264 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 1583 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A befőtt levét leszűrjük. A gyümölcsöt félretesszük felhasználásig.
  2. A sütőt előmelegítjük 125 Celsius fokra.
  3. A tojásokat egy tálba ütjük. Hozzátesszük a túrót. Egy fakanállal addig keverjük, amíg egynemű massza lesz belőle.
  4. Beletesszük a cukrot, a zabpelyhet és a tejfölt. Elkeverjük.
  5. Hozzátesszük az áfonyát. Belekeverjük.
  6. Egy 22 cm átmérőjű, szilikon tortaformába öntjük a masszát. A tortaformát egy tepsire helyezzük, és betoljuk a sütőbe.
  7. 125 Celsius fokon, légkeveréses üzemmódban, 60 percig sütjük a sütit. Tűpróbával ellenőrizhető, jó-e már. A teteje kissé meg fog barnulni.
  8. Kivesszük a sütőből, várunk kihűlésig. Egy tányér segítségével a talpára fordítjuk, így az alja lesz a teteje.
  9. Mint egy tortát, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 125 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1603
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 07.

Receptkategóriák

Áfonyás túrótorta Era konyhájából
Era1980 16 recept

A Felvidéken már többször jártunk, és amikor először utaztunk arra, meglepetéssel vettük észre, hogy ott kapható áfonyabefőtt. Azóta, ha megyünk, mindig beszerzünk 1-2 üveggel. Például ehhez a recepthez szoktam felhasználni. Az 540 gramm teljes tömegű befőttnek csak a 205 gramm töltőtömegű gyümölcse kell hozzá. A lé külön elfogyasztható, ahogy a képen is látszik, pohárba töltve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!