Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáspörkölt kuszkusszal recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 526 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 3 adag *

összesen: 1579 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 241 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nori90
nori90 Tue, 2015-07-28 23:06

Én szintén kuszkuszos csomagolásról lestem receptet: ugyanannyi sós vizet forralni, mint a kuszkusz, és forrás után ráönteni, majd 5 percre lefedni. Teljesen felszívja a nedvességet, és ekkor mehet bele egy kis darab vaj. Nekem eddig ez jött be, ha több vizet adtam hozzá, nem volt olyan finom "pergős" :)

natura
natura Wed, 2012-03-07 21:10

Én dupla mennyiségű forrásban lévő vízzel leöntöm a kuszkuszt, lefedem 10 percre és kész.
A vízbe:
1. sót, natúr-vegát vagy más zöld-fűszert teszek,
2. zöldséges kockalevest csinálok a leírás alapján, és azzal öntöm le,
3. kuszkusz fűszerkeveréket teszek a vízhez (keleti élelmiszer boltban kapható).
A kuszkuszt is keleti élelmiszer boltban veszem kimérve.

tmnora
tmnora Thu, 2012-02-23 21:50

Kuszkuszt hol lehet kapni általánosságban? én még sehol nem láttam.

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Sat, 2012-01-21 23:34

Sziasztok! Soha nem próbáltam még a kuszkuszt, de most kedved kaptam. Milyen íze van? Hasonlít valamire?

ani18x
Egészségesanyuci / ani18x Sun, 2012-01-22 08:42

Szia! Nekem olyan, mint a búzadara, csak nagyobb szemű. Hasonlóképpen is használják. Lehet édesen is, sósan köretnek...viszont egészségesebb! Sok sikert!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Sun, 2012-01-22 10:49

Köszi a választ!
Érdekes dolog, én búzadarát eddig csak édes ételekhez használtam, vagy grízgombóchoz egy levesbe. Mint köret hús vagy pörköltes/tokányos étel mellé meg se fordult a fejemben. De nem rossz ötlet :-) Köszönöm a receptet, ki fogom próbálni!

ani18x
Egészségesanyuci / ani18x Wed, 2012-01-11 08:11

Nagyon köszönöm a hozzászólást. Én mindig főzöm, 4-5 percig, ahogy a csomagoláson is áll. Nekem nem lett pempős, olyan mint a búzadara, csak kicsit nagyobb szemű.

fanyul
fanyul Tue, 2012-01-10 19:08

A kuszkuszt nem kell fozni. Kb. masfelszeres mennyisegu vizzel le kell forrazni es lefedve addig allni hagyni, amig az osszes vizet magaba nem szivja. Lehet meg gozolni is, vagy lapos cserepedenyben sutni. Az a lenyeg, hogy ne legyen pempos, mint a tejbegriz, vagy puliszka.

526
kuszkusz 25 dkg
főtt tojás 5 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint