r
Nosalty Logó

Szilvás-mákos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arthemis
Szilvás-mákos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A lepényhez

A cukros mákhoz

Összesen 1199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A lepényhez

A cukros mákhoz

Összesen 4797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A lepényhez

A cukros mákhoz

Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1834 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7335.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    3378 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    847 mg
  • Foszfor
    2578 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658.5 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 4797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A cukros mákhoz

Elkészítés

A lepényhez

  1. Az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. Duplájára kelesztjük, majd nagy gáztepsibe tesszük.
  4. A fél szilvákat a tészta tetejére sorban rátesszük úgy, hogy a héja legyen felfelé.
  5. Megszórjuk darált cukrozott mákkal. Kicsit rá is lehet nyomni.
  6. Forró sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19171
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Bableves vagy gulyásleves után igazán jól esik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

A nagymamámtól tanultam azt a receptet (ő "kvecsa" kalácsnak nevezte). Ha épp nincs otthon egész szilva, akkor a szilvalekvár is jó rá. Csak terítse be az egész tésztát. Annyi mákot szoktunk rárakni, hogy ne látszódjon ki a szilva.

Hozzávalók

A lepényhez

A cukros mákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!