r
Nosalty Logó

Sült szardellák

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Sült szardellák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A halhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 735 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A halhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 2203 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A halhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 276 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7177 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    6114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 735 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    176.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21530.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    18342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2203 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    2300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A szobahőmérsékletűre felengedett szardellákat alaposan megmossuk (a vágásból bő vízzel kimossuk az esetlegesen ottmaradt nemkívánatos részeket).
  2. Konyhai papírtörlővel felitatjuk a nedvességet a halacskákról.
  3. Bőségesen sózzuk mindkét oldalukat.
  4. Serpenyőben ujjnyi vastagon olajat hevítünk és több adagban, néhány perc alatt ropogósra sütjük a szardellákat (4-5 perces sütési idő/ adag).
  5. Citrom kíséretében azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20623
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 31.

Ajánló

@{Majonézes burgonyasaláta}

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez csak egy egyszerű elkészítési ötlet: nem kell a halakat feltétlenül lisztbe forgatni, panírozni, bundázni stb. Alaposan besózzuk, kisütjük, lecsöpögtetjük citromlével és kész is.

Hozzávalók

A halhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek