Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Slambuc 2. recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1628 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 5 adag *

összesen: 8140 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 233 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyevocska
Gyevocska / Gyevocska Tue, 2012-04-17 11:14

Ez hasonlít leginkább az igazi hortobágyi slambuchoz, mármint ami az alapanyagokat illeti. Az eredetibe valóban nem kell semmi plusz, csak krumpli, tészta, szalonna, és só. Ha összeállt, 32x kell megforgatni, minden forgatás után felülre kerül a szép pirosra sült része. Egyébként amilyen egyszerű a recept, jól elkészíteni annál nehezebb. Az egyik legjobb étel a világon :)

szupermari
szupermari Thu, 2011-04-28 15:41

Mi is rakunk bele pirospaprikát, és füstölt szalonnával készítjük. A krumplit pedig vékonyra szeleteljük, mert úgy teljesen eltűnik a tészta mellett.

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Fri, 2011-04-29 16:42

Én "ragaszkodom" ehhez az elkészítési módhoz, a krumpli egyébként evvel a módszerrel is teljesen szétfő, és a tésztához ragad, nem lehet megkülönböztetni. A színét én nem paprikával, hanem pirítással adom meg. (Már ha van türelmem!!)

pumpika
pumpika Sat, 2010-07-24 16:54

 Örölt paprika nem kellet vólna hozzá?Mert elég szintelen!!!

boldog
boldog Mon, 2010-05-03 19:50

Számomra, ahogy Édesapám csinálja az az "igazi" slambuc (valahogy az itt leírtak szerint készíti Ő is), bár tudom, hogy többféleképpen is lehet készíteni az öhömöt. Szerintem a konyhában, gázon készített krumplis tészták, nem nevezhetők "slambucnak", nekem az mindig külön kategória marad! Bográcsban, szabadtűzön jól elkészíteni, sok gyakorlást ígényel, részünkről pedig a 3 óra hosszát kivárni míg végre ehetjük, nagy türelmet, de megéri!!! Aki megkóstolja, egyet ért velem!

1628
burgonya 2 kg
csuszatészta 1 kg
füstölt szalonna 0.5 kg
0 ízlés szerint