r
Nosalty Logó

Sajtszószos-zabpelyhes rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajtszószos-zabpelyhes rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 831 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 831 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben főzzük meg a rózsáira szedett, megmosott karfiolt.
  2. Tegyük egy kisebb tepsibe.
  3. Készítsük el a sajtszószt. Bátran használjunk 4-5-ször több margarint, mint amennyit a tasakon található leírás javasol. Ha felöntöttük a tejjel, és felforraltuk, öntsük egyenletesen a karfiolra.
  4. A tojást keverjük el a joghurttal és a zabpehellyel, majd sózzuk meg egy csipet sóval. Öntsük ezt is a karfiolra. Takarjuk le fóliával, és toljuk 30 percre a forró sütőbe, majd pirítsuk még 10 percet fólia nélkül is.
  5. Ha kissé kihűlt, vágjuk fel, és fogjuk vissza a gyermekünket, hogy ne egye meg az egészet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11191
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Ajánló

Ha igazán fel akarjuk dobni, reszeljünk a tetejére sajtot, lehetőleg füstöltet. Húsimádó férjünk kedvéért tegyünk hozzá 40-50 dkg pirított darált húst. Sűrítőanyag gyanánt kipróbálhatunk mást is, zabkorpát, kukoricapelyhet (kellemes sült kukorica ízt ad neki) vagy bulgurt, nekem már mindegyikkel bejött.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel a "mit is egyek, úgy szenvedek" kezdetű kísérletezésből született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk