r
Nosalty Logó

Palacsintatészta Puzsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Palacsintatészta Puzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2199 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk a tojást , és a nem folyékony hozzávalókat.
  2. Kevés tejjel felöntjük, majd mixerrel elkeverjük csomómentesre.
  3. Ezután óvatosan adagoljuk a folyadékokat, akkora mennyiségben, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk.
  4. A vizet a végén adjuk hozzá.
  5. A serpenyőben minden adag előtt kb. fél kanál olajat felmelegítünk, és ebbe merjük bele a tésztát.
  6. Körkörös mozdulatokkal elfolyatjuk, ízlés szerinti barnaságúra sütjük, majd egy kés segítségével megfordítjuk.
  7. Ezt is megsütjük. A kívánt töltelékkel ízesítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 124
  • Össznézettség: 109111
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Ajánló

A palacsinta tésztát korábban próbáltam tej nélkül, vagy szója/zab/rizstejjel készíteni, de be kell hogy valljam, nem lett az igazi! Így kipróbáltam a laktózmentes tejet, nekem bejött!

Receptkategóriák

Hááát, ennek tényleg tényleg van storyja. :) Kedvenc koripályás cimboráim kiszekáltak a világból, hogy süssek nekik palacsintát. bevásároltak hozzá, engem pedig kész tények elé állítottak: palacsintát fogok sütni. :) Hát sütöttem Nekik... Ha jól számolom már 3-szor. :) A fotózással annyi volt a baj, hogy ahogy sütöttem, Ők úgy ették, ezt a néhányat csak azért tudtam lefényképezni, mert már nem fért beléjük. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!