r
Nosalty Logó

Nutella mousse - a 8. főbűn

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Nutella mousse - a 8. főbűn
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    904 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 1623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat (nem margarint) kis lángon felolvasztjuk. Épp csak annyira, hogy langyos legyen. Beleevezzük a Nutellát és néhány ek tejszínt. Óvatosan melegítjük, éssimára keverjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások sárgáját vízfürdő felett porcukorral fehéredésighabosra keverjük.
  3. A Nutellához keverjük.
  4. Felverjük a fehérjét, ez is mehet hozzá.
  5. A vége a tejszín. Felverjük, mehet ez is bele.
  6. Addig suvickoljuk, amíg szép egynemű nem lesz.
  7. Poharakba, tálkákba, kondérba töltjük és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  8. Ha teljesen megdermedt, veszünk egy kiskanalat, beleszántunk a krémnek tűnő felszínbe és meglepődve tapasztaljuk, hogy gyönyörű lukacsos belül. Épp, amilyennek egy mousse-nak lennie kell.
  9. És megesszük. Nem adunk belőle senkinek. Ugye a torkosságésaz irigység...
  10. Gyorsabb eredmény érhető el, ha afelolvasztott Nutellához egyszerűen részletekben hozzádolgozzuk a felvert tejszínhabotés így hűtjük be - tojások nélkül.Úgy isnagyon finom.
  • Receptkönyvben: 834
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 69618
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 26.

Ajánló

pH besorolás: nagyon-nagyon savasít Nem is akarjuk tudni, mennyire...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismerjük a 7 főbűnt. Mindannyian, minden nap vétkesei vagyunk valamilyen módon. A torkosság, a kapzsiság, a hiúság, a bujaság, a restség, az irigység és a harag. Minden nap. De van egy nyolcadik is. Ha abban az időben létezett volna, Milton Elveszett Paradicsoma biztosan megemlíti. A Nutella a végelgyengülés. A végső kétségbeesés. A megadás. Az élvezet. Az üveg birtoklásának szent őrülete. Hádész eledele minimum. De legalábbis feltételezhető, hogy a Sztüxön oda-vissza evező Khárón, ezért tuti visszaszállította volna a lelkeket a pokolból a ladikjában. Igen, szeretem a Nutellát. De mindig az volt a bajom, hogy annyira eszméletlenül tömény, hogy hiába falnám fel az egész üveggel, ennek gátat szab hihetetlen tömörsége. Jó, amikor belekenjük sütibe, palkóba, de csak úgy önmagában kevés időre nyújt élvezetet. Ez - sok hátránya mellett - az előnye is, hiszen nem lehet csak úgy elpucolni egy egész üveggel, bár ismerek nem egyet, aki erre is képes. A csokimousse olyan amilyen. Sokan imádják, én sem vagyok ellensége, de NAGYON ritkán enni finomat, ugyanis pontosan annyira lesz finom, amennyire figyelmet fordítottak az elkészítésénél a csokoládé és  vaj minőségére. Ezt nem teszik. Vagy ritkán. A jó csoki és vaj ritka, mint a sajtevő holló, viszont a Nutella mindig ugyanolyan finom. Nem más. Nem mogyorókrém. Mi most A Nutelláról beszélünk kérem szépen. Akik végeztek már vaktesztet mogyorókrémeken, azok tudják, miről beszélek. Én végeztem. Meg akartak győzni arról, hogy némelyik mogyorókrém pontosan olyan finom, mint a Nutella. Barbárok. A Nutella a mogyorókrémek Zeusza és annak földi átlényegülése, a Nutella mousse. Magyarítsuk: hab. Habszerű krém. A Nutella kilojoule és kcal statisztikáit tovább rontva még szégyentelenül elegyítjük vajjal, tejszínnel, tojással. És kérem szépen, itt az Ultimate Nutella Mousse. A végső, a felülmúlhatatlan. Ehhez képest a legjobb csokimousse is csak épp hogy beér a kanyarban.   Sok szeretettel mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!