r
Nosalty Logó

Kakaós galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós galuska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük, majd adunk hozzá egy fél kanál cukrot és az élesztőt, majd felfutattjuk.
  2. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a maradék cukrot és a felfuttatott tejet, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat 2 részletben. Jól összedolgozzuk.
  3. Kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd elkezdjük egymás mellé pakolni a tésztadarabokat, nem kell túl szorosan.
  5. A tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukorral összekevert kakaóporral.
  6. Majd újból tésztát teszünk, és annak a tetejét is megkenjük vajjal, és megszórjuk kakakóval. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a tészta.
  7. A sütőt elemelegítjük, addig pihentetjük a tésztát.
  8. Kb. 30 perc alatt készre sütjük, és vaníliaöntettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8668
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cél minél gyorsabb, meleg és lehetőleg kelt tésztás süti volt, vaníliaöntettel és kakaóporral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!